Свято у КЛАНАУ: 62 роки!

25.10.2013
25.10.2013

Вже багато років поспіль в Кіровоградській льотній академії НАУ в останню п’ятницю жовтня святкують День Академії, як єдиний день зустрічі всіх випускників навчального закладу за більш ніж 60 років його існування. У цьому році це традиційне свято заплановано відзначити на самому високому рівні, адже 2013 рік – це рік 80-річчя Національного авіаційного університету. 


У межах святкування Дня Академії відзначатимуться наступні події: зустрічі випускників навчального закладу за всі попередні роки (заклад засновано у 1951 році), привітання колективу академії  з Днем  Вчителя, привітання колективу та гостей з всесвітнім Днем авіадиспетчера, свято посвяти першокурсників в курсанти, відзначення дня народження двічі Героя Радянського Союзу Амет-Хана  Султана, особистість якого особливо виділена у виховній роботі льотної академії, через що інформація про нього представлена ​​на Алеї Авіаторів академії у якості зразку для наслідування майбутнім пілотам.


Отже програма святкування має бути досить розгорнутою та насиченою. Серед почесних гостей, на яких очікує навчальний заклад – губернатор Кіровоградщини Ф.І. Ніколаєнко, Герой України О.В.Галуненко, Герой України – випускник Кіровоградського льотного С.М.Трошин, Державної авіаційної служби України А.А. Колісник, Генеральний директор ДП «Украерорух» Ю.А.Чередниченко, велика делегація з Криму та багато інших. Більш того – у цей день в льотній академії раді бачити всіх, хто пов’язаний з навчальним закладом, авіацією або просто цікавиться ними.

 

Сценарний план святкування Дня академії

25.10.2013

8.00 – урочисте вручення першокурсникам студентських квитків.

8.30 – 9.50 перегляд фільму про Амет-Хана Султана (перший навчальний корпус, ауд.317).

10.00 – 11.20 лекція Героя України, заслуженого льотчика-випробувача СРСР О.В. Галуненко «Професійна надійність льотного складу та особливості її формування» (перший навчальний корпус, ауд.317).

10.30-11.30 прибуття випускників в академію, реєстрація в першому навчальному корпусі, екскурсії по академії у супроводі курсантів (працює виставка-продаж літератури видавництва КЛА НАУ, виставка вітальних плакатів від курсантів академії, виставки фото ретроспектив та інше).

11.30 – урочистий мітинг в сквері Кожедуба (за першим навчальним корпусом). Внесення прапорів академії та навчальних закладів – попередників КЛА НАУ, виступи керівництва КЛА НАУ, почесних гостей, випускників, курсантського самоврядування, перегляд фільму про історію та сьогодення навчального закладу.

12.30 – урочистий рух учасників колоною у супроводі духового оркестру на Алею Авіаторів до інформаційної композиції, яка присвячена Амет-Хану Султану. Учасникам має указувати рух нова лінія акції «Рухайся зі смаком» з проекту «Кіровоград – креативне місто». Її маршрут вже узгоджено із засновниками акції, а робоча назва «Авіаційна». Маршрут, нанесений на асфальті, поєднає всі цікаві  об’єкти музейного комплексу КЛА НАУ.  

12.45 – 13.30 – мітинг пам’яті Амет-Хана Султана.

13.30 - 14.30 курсантській обід для бажаючих випускників, яки попередньо оформили замовлення, для всіх бажаючих – буфет, екскурсії, переклички в аудиторіях.

14.30 – початок міні-пар для випускників та бажаючих самих популярних викладачів навчального закладу (розклад буде доведено під час реєстрації випускників).

14.30 – 15.40 – свято посвячення першокурсників в курсанти (БК «Авіатор»)  

16.00 – урочисте відкриття скверу Аеронавігації: створення рекордної «Троянди вітрів» з ліхтариків на сонячних елементах живлення (яки можна буде придбати на місці, орієнтовна вартість 20 гривень). У подальшому – сквер буде мати постійне екологічно чисте та безкоштовне автономне освітлення завдяки роботі ліхтариків, отриманих в подарунок під час свята.

16.10 – 20.00 - мітинг, присвячений Всесвітньому дню Авіадиспетчера. Привітання від керівників та працівників ДП «Укрерорух», випускників, майбутніх диспетчерів.

Концерт, інтернаціональний мультіпрофесійний карнавал,   святковий салют та багато інших приємних сюрпризів. 



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!