Акція "За вільний світ без рабства!"

02.12.2013
02.12.2013

Торгівля людьми – ганебне явище, одна з сучасних форм рабства. Здійснити крок для його подолання – означає зробити наш світ кращим і безпечнішим, а суспільство – побудованим на принципах свободи і вільного вибору. "За вільний світ без рабства!" – під таким гаслом 2 грудня 2013 року об’єднають свої зусилля учасники всеукраїнської акції до Міжнародного дня боротьби за відміну рабства.

Організації-учасники Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми ініціювали проведення у цей день заходів у містах Вінниця, Рівне, Івано-Франківськ, Хмельницький, Запоріжжя, Луцьк, Тернопіль, Кіровоград, Херсон, Сум, Полтава, Одеса, Харків та Дніпропетровськ.

Головна мета акції – підвищити обізнаність молоді щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції, сформувати свідоме ставлення до міграційних намірів та мінімізувати вірогідність потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Адже молодь, особливо в умовах економічної нестабільності, є особливо уразливою групою, що має високу ймовірність потрапити у небезпечну ситуацію.

В Кіровограді за ініціативи Обласної інформаційної служби з актуальних питань жіноцтва, в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського цього дня відбудеться акція-марафон "За вільний світ без рабства!". ЇЇ учасники – старшокласники, студенти ВНЗ та закладів професійної освіти – будуть дивитися та обговорювати фільм компанії МТV EXIT "Життя на продаж" та намагатися висловити своє бачення проблеми, ставши учасниками конкурсу плакату на тему протидії торгівлі людьми. Також будуть розповсюджені листівки та флаєри відповідної тематики. Акція, до якої долучиться понад 200 молодих кіровоградців, триватиме весь день. О 15.00 годині у бібліотеці буде паралельно відбуватися чотири сеанси перегляду фільму та змагатимуться одразу чотири команди зі створення плакатів!

Усі українці вперше зможуть побачити фільм «Життя на продаж» в ефірі «5 каналу» 1 грудня о 23:30. Тел. для довідок: 093 89 49 083; (05222) 32 04 33. Організатори: Міжнародна організація з міграції, Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми та Кіровоградська обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!