Концерт з нагоди 10-річчя колективу "Світанок"

15.01.2014
15.01.2014
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

У середу, 15-го січня у Кіровограді почнеться о 17.00 у приміщенні Кіровоградської обласної філармонії концерт з нагоди 10-річчя колективу "Світанок". Зараз до складу колективу входить більше 130 чоловік (хлопчиків та дівчаток),  які закохані в хореографічне мистецтво і впевнено можуть сказати, що СВІТ-цеТанок.

Колектив було створено у вересні 2004 року - за ініціативою студента кафедри хореографічних дисциплін мистецького факультету Кіровоградського Державного педагогічного університету імені В.Винниченка МаксимаПечененка у школі №25 у Кіровограді. Там були зібрані учні, які бажали займатися хореографією.  Вже у листопаді діти вийшли перший раз на шкільну сцену, а у березні, на Кіровоградському конкурсі "Степові джерела”, з'явився молодий колектив, який відразу здобув І місце серед шкільних хореографічних колективів міста!

Після вдалого виступу колектив отримав запрошення на Всеукраїнський конкурс - фестиваль "Свято танцю з Анютою 2005”. Саме на цьому конкурсі перший раз прозвучало ім'я нового, ще поки нікому не відомого ансамблю "СВІТАНОК", який отримав Диплом І ступеня у номінації "Народна Хореографія”. В 2006 році для занять ансамблю виділено обладнаний, хореографічний зал.  З вихованцями колективу працюють досвідчені педагоги-хореографи: Печененко Максим - художній керівник ансамблю, Печененко Світлана - викладач класичного танцю та Новак Станіслав - викладач народно-сценічного танцю. Завдяки цьому постійно зростає творчий потенціал та професійна майстерність вихованців.

За 7 років існування вихованці "Світанку" зуміли показати дуже гарні результати на конкурсах  хореографічного мистецтва не тільки на рідній Кіровоградщині, а і за її межами (Київ, Кривий Ріг, Миколаїв, Одеса, Луганськ, Бердянськ, Дніпропетровськ, Трускавець). У 2008 році відбувся перший звітний концерт колективу. 5 березня 2010 року наказом № 183 МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ дитячому хореографічному ансамблю «Світанок» присвоєно почесне звання ЗРАЗКОВИЙ ХУДОЖНІЙ КОЛЕКТИВ УКРАЇНИ.

Ансамбль є володарем премій «ГРАН-ПРІ»:
Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Свято танцю з Анютою 2008»;
Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Перлина Азову 2009»;
Всеукраїнського конкурсу - фестивалю  театрального мистецтва «Яскрава країна в Одесі 2010»;
Міжнародного конкурсу - фестивалю  хореографічного мистецтва «Весняні арабески 2010»;
Міжнародного конкурсу  «Об’єднаємо дітей мистецтвом 2011»;
Всеукраїнського конкурсу - фестивалю  хореографічного мистецтва «Разом з Миколаєм - 2011»
Всеукраїнського конкурсу - фестивалю народного мистецтва "Яскрава країна на хортиці 2012"
Всеукраїнського конкурсу-фестивалю хореографічного мистецтва "Галицькі фрески 2013" м.Тернопіль.
Кіровоградський «Світанок» - єдиний шкільний колектив країни, що пройшов до ІІІ туру ІІІ Всеукраїнського конкурсу народної хореографії імені П.П.Вірського.
Влітку 2011 року ансамбль «Світанок» отримав два дипломи першого ступеня Міжнародного конкурсу «Твоя казка 2011» м. Варна, Болгарія, а на початку грудня, «Світанок» запрошений головним консулом Російської Федерації на різдвяну благодійну ярмарку до м. Одеси.
2012 рік - Дипломант Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячо-юнацького мистецтва "Свято весни" м.Прага, Чеська республіка
2013 рік - Дипломант Міжнародного гастроль-фестивалю "Симпатії Європарків" м.Париж Франція (Диснейленд).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!