У Кіровограді презентує нову книгу Сергій Жадан

12.02.2014
12.02.2014

У середу, 12 лютого у рамках всеукраїнського презентаційного туру Кіровоград відвідає письменник Сергій Жадан. У нашому місті він презентує свою нову книгу, яка побачила світ 21 січня.

«Месопотамія» - книга про Харків. Про ті райони, якими харків’яни ходять кожного дня. Книга складається з двох частин. Перша – це проза, 9 історій про людей, які живуть у навколишніх кварталах. Події відбуваються умовно у наш час, рік тому. Герої з одного оповідання переходять в інші. Друга частина книги – це вірші, які коментують прозу. Там знову ми побачимо тих самих героїв, тільки вже у віршованому звучанні.  Назва нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» не випадкова. Ідея, як говорить автор, така, що Харків лежить між двома ріками, Харків – то півострів. З одного боку у нас Лопань, з іншого – Харків, наше місто як межиріччя, як Месопотамія – місто на горі, земля між ріками.

В цьому контексті багато міфологічних моментів матимемо змогу пізнати у новій книзі Сергія. Нова книга, як зізнається автор, напрочуд лірична, особисті історії 9 персонажів розгортаються на любовному тлі. Якщо усі сюжети світової літератури діляться на сюжети про любов та війну, то у «Месопотамії» переважатимуть сюжети про одвічне почуття. Але разом з тим, це стосується і філософських тем:народження та смерті, вірності та пам’яті, минулого та майбутнього.

Атмосфера владно-кримінального Харкова певним чином також знайшла відображення у новій книзі. Шанувальники зможуть відвідати авторську зустріч, придбати нову книгу і розпитати автора 12 лютого о 17.00 у філологічному читальному залі Кіровоградської обласної універсальної бібліотеки імені Д.Чижевського, пише "Гречка".



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!