«Прозора та підзвітна місцева влада»

10.04.2014–12.04.2014
10.04.2014–12.04.2014

Основною метою проекту є демократизація та вдосконалення нормативно-правових документів що стосуються організації роботи органів місцевого самоврядування, а саме:
- положень про постійні депутатські комісії;
- регламентів місцевих рад;
- Закону України «Про місцеве самоврядування».

Зазначена мета буде досягнута шляхом організації навчально-освітніх заходів для депутатів місцевих рад, під час яких будуть проаналізовані регламенти та положення про постійні депутатські комісії, якими керуються органи місцевого самоврядування України сьогодні. На підставі здійсненого аналізу учасники проекту напрацюють зміни та рекомендації до зазначених вище документів та спробують їх імплементувати в місцевих радах, які вони представляють.

Загальним підсумком проекту стануть напрацьовані зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування» в частині організації роботи органів місцевого самоврядування, які, за попереднім погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, будуть ним розглянуті та опрацьовані, а згодом, у вигляді законопроекту внесені на розгляд українського парламенту.

Цільовою групою проекту стануть України.

В рамках проекту планується створити на конкурсній основі 7 груп чисельністю по 30 осіб, кожна з яких з складатиметься з депутатів місцевих рад – представників відповідної постійної депутатської комісії (назва кожної комісії у окремій раді різна, тому наводимо умовний перелік):

1. «молодіжної політики, розвитку фізкультури і спорту, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства тощо»
2. «земельної»
3. «комунальної»
4. «бюджетної»
5. «житлово-комунальної, комунальної власності, приватизації та оренди)»
6. «регламенту та депутатської етики»
7. «захисту прав людини, законності та правопорядку»

Учасники програми будуть відібрані ІПО на конкурсній основі.
Кількість семінарів для однієї групи – 1.
Тривалість одного семінару – 3 дні.

УВАГА! НА ДАНИЙ МОМЕНТ ТРИВАЄ НАБІР КАНДИДАТІВ – ПРЕДСТАВНИКІВ ПОСТІЙНИХ ДЕПУТАТСЬКИХ КОМІСІЙ З УМОВНОЮ НАЗВОЮ «ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ». Семінар для відібраних представників групи «ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ» відбудеться з 10 по 12 квітня 2014 року в м. Вінниця. Контакти: www.ipo.org.ua, тел: (044) 278-55-16



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!