Фотовиставка Гліба Цуканова «Дорожні замальовки»

10.04.2014–10.05.2014
10.04.2014–10.05.2014

Галерея “Єлисаветград”, Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека

ім. Д.І. Чижевського, Відділ документів із економічних, технічних та природничих наук

запрошують усіх бажаючих 10 квітня 2014 р. о 13 годині на презентацію фотовиставки Гліба Цуканова

«Дорожні замальовки» із серії «Відкриваючи Україну»

На виставці представлено понад 25 світлин історичних місць Буковини - Кам’янець-Подільський, Хотин, Чернівці. Кожне з цих місць має свою неповторну красу, унікальну атмосферу, традиції.

Кам'янець-Подільський - одне з найдавніших історичних міст України,відоме передусім як місто-фортеця, яке здобуло світову славу. За свою середньовічну історію воно було захоплене лише тричі: в 1393 році литовським князем Вітовтом, у 1430 році поляками через незгоди всередині гарнізону фортеці та у 1672 році турками, завдяки значній чисельній перевазі супротивника.

Хотин – велична середньовічна фортеця, з якою пов’язані події європейського значення, місце доленосних баталій між військами Молдавії, Османської Порти, Речі Посполитої, а згодом і Російської імперії.

Чернівці – найелегантніше місто України, схоже на старі європейські міста - Прагу, Відень, Дрезден; зі своїм власним історичним минулим, архітектурою та особливо приємною атмосферою.Чернівці є історичною столицею Буковинського краю. Місто відоме своїми архітектурними ансамблями, а пам'ятка архітектури «Резиденція митрополитів Буковини і Далмації» включена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Для автора робіт Гліба Цуканова це вже третя фотовиставка в бібліотеці Д. Чижевського й четверта в творчому доробку юного фотохудожника. Глібові 8 років, він навчається в 2 класі Кіровоградського колегіуму, займається в народному хореографічному ансамблі “Пролісок”. Фотографією захоплюється вже другій рік, а ще колекціонує мінерали, каміння, комах. Тож запрошуємо всіх на відкриття фотовиставки. Експозиція функціонуватиме протягом місяця.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!