Дарія Алєксєєнко дасть майстер-клас із створення писанки

16.04.2014
16.04.2014
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

"...Писанка – це неповторне багатство… Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом!..." (Олександр Довженко).

У середу 16 квітня 2014 року о 14.15 в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка відбудеться зустріч із керівником гуртка «Сувенір» (Центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської гімназії імені Тараса Шевченка) Алєксєєнко Дарією Олександрівною, яка проведе майстер-клас із створення писанки та допоможе освоїти техніку виготовлення її власноруч.

Писанка – яйце, декороване традиційними символами, які намальовані за допомогою воску й барвників. Розписували яйце символічними знаками, котрі згодом трансформувалися в орнамент. Тільки українському народу вдалося зберегти знакову символіку писанки.

Писанки з давніх-давен були оберегом українців, їм приписували магічну силу. Боячись злого ока, від якого вони могли б втратити цю силу, їх не писали в гурті. Тому кожна жінка писала писанки сама і зазвичай увечері, щоб до хати не зайшов ніхто чужий і не наврочив. Погані думки, гнів, сварка – це все могло впливати на процес написання писанки. Для того, щоб писанка вдалася, потрібно бути дуже спокійним, урівноваженим, зосередженим, мати хороший настрій. Погані думки під час написання могли принести нещастя тій людині, якій писанка була пізніше подарована.

Додаткову інформацію Ви можете отримати в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М. Бойченка за адресою: м. Кіровоград, вул. Декабристів, 6/15, тел.: 099-615-02-63 (Наталія), 066-226-65-03 (Олександра)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!