Тренінг «Президентські вибори в Україні та європейський контекст»

27.04.2014–28.04.2014
27.04.2014–28.04.2014

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів всіх типів ЗМІ зі Східних та Південних областей України на тренінг «Президентські вибори в Україні та європейський контекст». Тренінг відбудеться 27-28 квітня в Києві. Тренінг дасть можливість учасникам професійно і грамотно висвітлювати а) майбутню виборчу кампанію в Україні, а також б) євроінтеграційний вектор зовнішньої політики України.

Програма тренінгу дасть відповіді на такі питання, пов’язані із виборчим процесом:

  • Яка роль майбутнього президента в політичні системі країни?
  • На що впливатиме президент і чи варто боротися за цю посаду?
  • Чи стає парламент головним органом прийняття рішень в державі?
  • Які способи фальсифікацій виборів можуть бути за сучасних умов і як їм запобігти?
  • Як формуватимуться виборчі комісії й чи зможуть вони забезпечити вільне волевиявлення?
  • Чому майбутні вибори рятують країну від владного вакууму?


Також експерти на тренінгу прояснять такі моменти євроінтеграційної політики України:

  • відносини між ЄС та Україною в контексті сучасної політичної ситуації в Україні;
  • відносини між ЄС та Україною в контексті нинішніх геополітичних процесів;
  • аналіз та спростування міфів щодо Угоди про асоціацію;
  • аналіз економічних наслідків від підписання Угоди про асоціацію з ЄС;
  • основні помилки та стереотипи у висвітленні тематики ЄС;
  • візові питання;
  • освітні питання: можливості навчання в ЄС;
  • європейська та євразійська інтеграція: плюси та мінуси кожного вектору;
  • інші пов’язані питання.


Місце проведення: м. Київ, вул. Ризька, 15 – офіс МГО «Інтерньюз-Україна». Час проведення: 27-28 квітня, 10.00-17.00. Умови участі: відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Кількість місць обмежена. Для участі у конкурсі, будь ласка, заповніть ОНЛАЙН-АНКЕТУ. Останній термін подачі заявок – 23 квітня (середа), 18.00. Про результати відбору буде повідомлено 24 квітня, не пізніше 20.00.

Тренери:

Євген Радченко – директор з розвитку МГО «Інтерньюз-Україна», експерт у виборчому праві, один з авторів проекту Виборчого кодексу України. працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 по 2004 рр. працював Заступником Голови Правління Комітету Виборців України. У 2004 –2005 рр. працював Координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI), де впроваджував проекти, пов’язані з поліпшенням юридичних процедур на виборах в Україні. З 2005 по 2008 рік був Радником з питань виборів та управління Координатора проектів ОБСЄ в Україні, де займався впровадженням проектів, пов’язаних із виборами. Зараз Євген Радченко працює директором з розвитку МГО «Інтерньюз-Україна» та займається стратегічним плануванням діяльності організації, аналізом ефективності проектів, їх трансформацією, комунікацією всередині та назовні організації, пошуком нових партнерів, PR-активністю та організацією масових заходів. З 2009 року – Експерт Венеціанської Комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.

Володимир Єрмоленко – доктор політичних студій (EHESS, Париж), директор європейських програм МГО «Інтерньюз-Україна», експерт із міжнародних відносин.

Анатолій Марциновський - кореспондент «Газети по-українськи», головний редактор cайту «Моніторинг свободи ЗМІ країн Східного партнерства» http://www.mediafreedomwatch.org, що здійснюється за підтримки ЄС.

Довідка! Участь у тренінгу є безкоштовною. Організатори відшкодовують витрати учасників з інших міст на проїзд за маршрутом «Ваше місто – Київ – Ваше місто» (автобус або купейний вагон у потязі) та забезпечують проживання на одну ніч у Києві. Крім того, учасників забезпечують обідами та кава-паузами. Додаткову інформацію ви можете отримати в координатора тренінгу Ольги Михайліченко за тел. (044) 458 44 40 або (050) 845 36 02 та на e-mail – omykhaylychenko@internews.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!