Кіровоград зустрічає День Європи

16.05.2014
16.05.2014

В Україні День Європи святкується щорічно кожної третьої суботи травня, згідно Указу Президента від 19 квітня 2003 року № 339 «Про День Європи». Тому 16 травня 2014 року з 10.00 до 15.30 у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості вже 5 рік поспіль проходитиме фестиваль євроклубів Кіровоградщини «Єврофест – 2014», який буде відбуватись у форматі баркемпу.

Заходи фестивалю різноманітні, цікаві, яскраві та змістовні. Центр перетвориться на Європейське містечко, у рамках якого будуть працювати творчі майстерні, інформаційні та ігрові палатки, де можна буде отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, прийняти участь у цікавих іграх або зробити гарну зачіску, виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, прийняти активну участь у діяльності форум - театру: виступи міні – етюдів на тему європейських цінностей, інформаційної хвилинки «Вуличного університету».

Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна буде дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. В рамках роботи Європейського містечка планується робота інтерактивного стенду опитування, де кожен бажаючий буде мати змогу залишити власні думки на тему: «Україна – країна європейських цінностей» та залишити свої побажання. Усі присутні матимуть можливість прийняти участь у квест – грі.

Запрошуємо кіровоградців та гостей міста взяти активну участь у святкуванні Дня Європи в України. Чекаємо на вас 16 травня 2014 року
з 10.00 до 15.30 у Ковалівському парку міста Кіровограда. Детальну інформацію можна отримати у голови Ради євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ Олени Арутюнян за тел. 0501725751 e-mail: ocdut@ukr.net

Організатори фестивалю: Департамент освіти і науки, управління молоді та спорту, управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Б.Чижевського, ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр», за підтримки Представництва ЄС в Україні, міжнародного агентства «Погляд – NEXT», Київського міжнародного університету, відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, МО «21 століття».
«Єврофест» об’єднує діяльність євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи, а саме цього року – 32 євроклуба м. Кіровограда та Кіровоградської області, ГО «Полонія», ГО «Нашіте Хора».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!