Великі малі люди

28.05.2014–08.06.2014
28.05.2014–08.06.2014
Музей мистецтв
Кропивницький, вул. В.Перспективна, 60

28 травня 2014 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття вставки «Великі малі люди» до Міжнародного дня захисту дітей.

Міжнародний День захисту дітей було встановлено та затверджено Радою Міжнародної демократичної федерації жіноку 1949 році. Це свято покликано привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля.

В Україні з 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які ратифікували конвенцію, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, навчання та відпочинок тощо. Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року.

Виставка відкрилась в рамках співпраці Кіровоградського обласного художнього музею та Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса.

В експозиції представлені фотографії відомого фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України та Національної спілки журналістів України Ігоря Демчука, зроблені в різні роки, що розкривають тему дитинства з різних точок зору.

На виставці представлені також і живописні твори з фондів обласного художнього музею, присвячені темі дитинства. Це роботи М.Бондаренка (1914-1999) «Юні мрійники», «Дитинство», С.Письменного (1923-2010) «Свої турботи», Сльоти О.П. «Червоний велосипед», Хитрової Т.А. «Оленка», Б.О.Домашина (1927-2000) «Портрет доньки», дитячі портрети В.О.Федорова (1920-1986).

Для відвідувачів виставки прозвучить музичний концерт у виконанні учнів Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!