Грантовий конкурс “ЄДИНА УКРАЇНА: ЗАОХОЧЕННЯ ДО МІЖРЕГІОНАЛЬНОЇ СПІВПРАЦІ”

10.06.2014
10.06.2014

Фонд сприяння демократії Посольства США оголосив конкурс проектів, які заохочують до кращої співпраці, комунікації та обміну інформацією між різними регіонами України. До участі запрошуються українські громадські організації.

Завданням конкурсу є покращення взаєморозуміння та зв’язків, встановлення та зміцнення регулярних механізмів консультування, спілкування та обміну інформацією, досвідом та знаннями між регіональними групами та громадами.

Фонд сприяння демократії зацікавлений у фінансуванні проектів, які допоможуть становленню єдиної Українишляхом заохочення до міжрегіональної співпраці, а також

обміну досвідом, водночас підвищуючи обізнаність у важливих питаннях національного значення. Успішні проекти мають сприяти налагодженню діалогу та дискусій між різними регіонами України, а також на національному рівні.

Для досягнення довгострокових та сталих результатів цієї ініціативи необхідно встановити партнерські відносини між громадськими організаціями в різних регіонах. Організації повинні мати чіткий план міжрегіональної співпраці та відповідних партнерів в інших містах або областях.

ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ:

  • Гранти можуть надаватися виключно українським громадським організаціям, зареєстрованим у відповідності до українського законодавства.
  • Діяльність у рамках проектів повинна відбуватися лише на території України.
  • Заохочується пошук та залучення спів-фінансування за рахунок інших донорських організацій та використання власних ресурсів організацій (як-то робота волонтерів, надання приміщень, обладнання тощо).
  • Організації та їхні працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними, або обраними на державні посади.

Проектні пропозиції можуть складатися з наступних компонентів:

Діяльність та обміни, які підвищують фахові знання та професіоналізм керівників та працівників громадських організацій, активістів, та експертів з прав людини.

  • Створення ефективних та сталих межрегіональних партнерських стосунків між громадськими організаціями та засобами масової інформації для спільної роботи у міжрегіональних проектах, які зосереджені на таких темах, як прозорість органів влади, права людини, участь жінок у прийнятті рішень, боротьба з корупцією та торгівлею людьми.
  • Програми обміну для молоді, особливо такі, що формують навички вирішення проблем та пошуку рішень, розв’язання конфліктних ситуацій, та забезпечують довготермінову співпрацю.
  • Надання можливостей для співпраці та «нетворкінга» між студентами з різних регіонів України для обговорення соціальних, політичних, екологічних, медичних та економічних питань.
  • Міжрегіональна співпраця організацій та віруючих різних конфесій з метою вирішення соціальних питань та просування позитивних змін.
  • Посилення ролі жінок та захист прав меншин, в тому числі людей з інвалідністю та різних етнічних груп для створення інклюзивного та толерантного суспільства.
  • Інтерактивні обговорення, дебати, публічні слухання, семінари та конференції із цільовою аудиторією на тему загально-національних та міжрегіональних цінностей. Заохочується використання іноваційної методології та інструментів.
  • Покращення комунікації між громадськими організаціями, активістами, пресою, громадянським суспільством, юридичними особами, та експертами з прав людини.
  • Організація відео-конференцій та вебінарів з питань регіонального або національного значення разом з партнерами в інших регіонах України.

Посольство США має намір підтримати якісні проекти від громадських організацій з усіх регіонів України, які будуть спрямовані на досягнення конкретних результатів. Тривалість програм може бути різною залежно від обсягу запланованої діяльності, але термін реалізації проектів не може перевищувати 12 місяців. Середній обсяг фінансування проекту складатиме 7,000 - 15,000 доларів США. Переможці грантового конкурсу будуть оголошені у червні 2014. Максимальна сума фінансування одного проекту складає 24,000 доларів США.

Кінцевий термін подачі всіх заявок – 10 червня 2014 року об 11:00

ПРАВИЛА ПОДАЧІ ЗАЯВОК ДО ФОНДУ СПРИЯННЯ ДЕМОКРАТІЇ ПОСОЛЬСТВА США

Заявки із позначкою “Єдина Україна” повинні бути надіслані електронною поштою на адресу Фонду:KyivDemgrants@state.gov. Просимо скористатися стандартною формою заявки та інструкцією по заповненню, які знаходяться на сайті. Всі учасники конкурсу отримають підтвердження щодо отримання їхньої заявки електронною поштою.

Учасники конкурсу можуть отримати додаткову інформацію: (044) 521-5565 та 521-5625 KyivDemgrants@state.gov. Просимо зауважити, що неповні проектні пропозиції або заявки, що надійшли пізніше зазначеного часу, не будуть прийняті до розгляду. Проектні заявки, які надійдуть до 1 червня, будуть розглянуті у першочерговому порядку. Перш ніж подавати Вашу заявку, просимо детально ознайомитися з інформацією, розміщеною на сторінціФонду сприяння демократії Посольства США



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!