​Пантелеймон Куліш: здобутки та проблеми осягнення

04.08.2014

Обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М.Бойченка запрошує у понеділок, 4 серпня 2014 року у Відділ популяризації книги та організації змістовного дозвілля молоді, де буде презентовано книжкову виставку “Пантелеймон Куліш: здобутки та проблеми осягнення”.

Виставка присвячена 193-й річниці від дня народження Пантелеймона Олександровича Куліша - видатного українського письменника, який за своє творче життя устиг проявити себе мало не в усіх сферах письменницької та гуманітарно-наукової діяльності. Про нього можна говорити як про поета і прозаїка, історика й етнографа, перекладача й мовознавця, публіциста й культурно-освітнього діяча.

За висловом І. Франка, П. Куліш був у плеяді українських літературних митців - «одним із коpифеїв нашої літеpатуpи”. Будучи надзвичайно творчо плідним, залишив величезну кількість художніх творів різних жанрів, літературно-критичних студій, статей, рецензій та наукових і публіцистичних праць. Серед його прозової спадщини перше місце належить романові «Чорна рада. Хроніка 1663 року», який започаткував жанр історичного роману в українській літературі.

Виставка допоможе усім зацікавленим ближче ознайомитись з життям і творчістю видатного письменника. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка. тел. (0522) 22-66-01 Адреса: вул. Декабристів 6\15. Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний - субота



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!