Відкриття меморіальної дошки художнику-земляку Юрію Луцкевичу

11.09.2014, 13:30–14:00
11.09.2014, 13:30–14:00

11 вересня 2014 року о 13.30 біля будівлі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 6 «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад школа І -ІІІ ступенів «Гармонія» - гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» відбудеться відкриття меморіальної дошки художнику-земляку Юрію Луцкевичу до 80- річчя з дня народження

Довідково:

Юрій Луцкевичнародився 9 вересня 1934 року в Кіровограді. Не випадково для встановлення меморіальної дошки було обрано загальноосвітню школу І-ІІІ ступеню № 6, адже саме в цій школі з 1942 по 1949 рік навчався Юрій Павлович.

Юрій Луцкевич належить до того покоління художників, яке прийшлов мистецтво в 60-ті роки. Цей період стає часом відходу художника відакадемічних норм в живописі. Митець засвідчив народження нової хвилі необарокових пошуків в сучасному українському мистецтві і показав їхній внутрішній перегук з духовним життям ХХ ст.

За сприянням вдови Юрія Павловича Луцкевича члена НСХУ Галини Іванівни Городнічевої у 2003 році в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась перша персональна виставка творів Юрія Луцкевича на його малій батьківщині. Разом з експозицією творів нашого видатного земляка була представлена і виставка полотен Галини Городнічевої. У 2011 році в залах музею також були проведені виставки творів Юрія Луцкевича та його дружини Галини Городнічевої.

Ініціатором встановлення меморіальної дошки для вшанування пам’яті нашого видатного художника-земляка Юрія Павловича Луцкевича став Кіровоградський обласний художній музей. За ініціативи музею вже встановлені меморіальні дошки кіровоградським художникам Володимиру Федорову (1920-1986), Борису Вінтенку (1927-2002) та Аркадію Мацієвському (1931-2006) на будівлях м. Кіровограда. Автором меморіальної дошки Юрію Луцкевичу є відомий скульптор, автор багатьох скульптурних робіт, що прикрашають вулиці нашого міста та інших населених пунктів не тільки нашої області, член Національної спілки художників України Віктор Френчко.

У заході візьме участь дружина художника Галина Іванівна Городнічева.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!