Зелений тиждень або Тиждень екологічного споживача

06.10.2014–12.10.2014
06.10.2014–12.10.2014

Компанія «Живи органічно» розпочнеться в перший понеділок жовтня. Прес-конференція присвячена початку компанії у Кіровограді відбудеться в Прес-клубі 6 жовтня о 15.00,за адресою: вул. 50 років жовтня 1-а (3 поверх, Копилка)

Зелений тиждень щороку по всій Україні, проходить в рамках всесвітньої кампанії Green Action Week, синхронно зі Швецією, Великобританією, Македонією, а також Аргентиною, Індією, Перу — загалом 25-ма країнами Європи, Африки, Азії та Латинської Америки.


Кіровоград приєднався до цієї ініціативи не байдужих людей. Активісти кіровоградського осередку Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» роблять це за фінансової підтримки Шведського товариства охорони природи.

Цього року всесвітня компанія «Живи органічно» присвячена популяризації органічного харчування. У Кіровограді під час проведення заходів «Зеленого тижня» ми будемо піднімати теми про права споживачів на справжню органічну продукцію, а наші колеги з всеукраїнської організації торкнуться питання щодо поліпшення законодавчої ситуації, державної підтримки для виробників органічної продукції харчування.

Цілі зеленого тижня: підвищити загальну поінформованість мешканців нашого міста про переваги органічних продуктів у порівнянні із тими, що були вирощені чи виготовлені традиційними методами; навчити споживачів відрізняти справжню органічну продукцію від тієї, що маскується під неї під назвами на зразок «натуральна» і «біо».


В рамках «зеленого тижня» у Кіровограді пройдуть дуже цікаві акції та заходи на підтримку органічного споживання, інтерактивні ігри для дітей у школах, усний журнал, виступи та дискусії в навчальних закладах міста. Також активісти нашої організації запланували провести своєрідний моніторинг наявності органічних продуктів в торгівельній мережі Кіровограда, результати моніторингу будуть презентовані наприкінці тижня. Запрошуємо усіх Кіровоградців прийняти активну чи пасивну участь у всесвітньої кампанії «Живи органічно».


Закликаємо звернути увагу всіх на те, що ми їмо та які продукти споживаємо. Турбота про своє здоров’я повинно бути першочерговим завданням, а тому свідомо і відповідально ставтесь до щоденного споживацького вибору.

Додаткову інформацію про органічне споживання і виробництво можна знайти на сайтах: http://www.greenweek.in.ua; http://www.mama-86.org.ua;
http://ecovillage.in.ua. http://kr-mama86.com.ua/

Координатор Зеленого тижня у Кіровограді: Бабаева Анастасия
Наши контакти: 27-93-27



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!