Зустріч учасників двох всеукраїнських проектів

11.10.2014, 16:00–17:00
11.10.2014, 16:00–17:00

Дієвий спосіб подолання конфліктів і стереотипів – краще пізнати один одного, – в цьому переконані учасники зустрічі, яка відбудеться в суботу, 11 жовтня, о 16.00, у Центрі європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського (м. Кіровоград, вул. Велика перспективна, 24, ІІІ поверх).

Захід збере учасників одразу двох всеукраїнських проектів: переможців конкурсу міні-грантів, які реалізують ініціативи, спрямовані на підтримку Криму, та представників дослідницької групи проекту "Долаємо власні стереотипи: молодь єднає Україну!" – молодих людей з різних областей України, які нині приїздять до Кіровограда, аби ближче познайомитися з життям нашого міста та розповісти про нього іншим.

У програмі заходу: зустріч з керівниками обох проектів Олександрою Целіщевою (Кримські ініціативи) та Євгенією Олійник ("Долаємо власні стереотипи: молодь єднає Україну!"); презентація кращих місцевих ініціатив; спілкування з громадськими активістами; обмін враженнями.

Довідка:

Конкурс міні-грантів на підтримку Криму було оголошено Центром регіонального розвитку «Топ-Кая», що в такий спосіб прагне допомогти втілити ініціативи громадських організацій зі всієї України, спрямовані на підтримку кримських активістів та переселенців, а також стимулювати суспільну дискусію про сучасні кримські реалії. Підтримані проекти мали на меті:

·Представлення інтересів кримських активістів або переселенців

·Соціальну адаптацію переселенців

·Співпрацю, партнерство різних цільових аудиторій (журналісти, студенти, викладачі, громадські діячі)

·Подолання інформаційних бар’єрів,стереотипів, активізація суспільної дискусії про Крим.

Проекти подавалися як зареєстрованими громадськими організаціями, так і незареєстрованими ініціативними групами з усієї території України. Три таких ініціативи реалізуються на території Кіровоградської області.

Проект"Долаємо власні стереотипи: молодь єднає Україну!", започаткований ГО «Український народний дім в Чернівцях» за підтримки Фонду Посольства США,реалізується в Чернівецькій, Кіровоградській, Запорізькій, Херсонській областях та АР Крим. Молоді люди з цих регіонів входять до складу дослідницької групи, яка вивчає регіональні особливості різних областей. Учасники матимуть можливість відвідати різні міста України, зустрітись з представниками активної молоді, громадських організацій, ЗМІ. За підсумками кожної зустрічі учасники писатимуть есе про власні враження від міста, яке відвідали, та людей, що там проживають, їхні культуру, цінності, традиції.

Всі візити відбуватимуться впродовж вересня-листопада 2014 року. Після завершення візитів буде видано збірник есе, який вміщуватиме роботи всіх учасників дослідницької групи – есе про особливості тих регіонів, які відвідали.

Тел. для довідок: 093 89 49 083; 099 11 074 11.

Контактна особа: Тетяна Федорова, керівник Центру європейської інформації.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!