День козацтва у бібліотеці

13.10.2014–14.10.2014
13.10.2014–14.10.2014
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

13 жовтня відділ мистецтв представить книжкову виставку «Козацтво у мистецтві» присвячену Дню українського козацтва. Цей день — данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

13 жовтня відділ абонемента представить книжкову виставку «Час згадати нашу славу, брате». Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України. Тож дана книжкова виставка присвячена Дню українського козацтва.

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва. Протягом дня у приміщенні бібліотеки буде проходити День інформації на тему: «Козацька слава не забута». Користувачі бібліотеки матимуть змогу ознайомитись з різноманітними книжковими виставками та відвідати пізнавальні заходи.

О 14.00 відбудеться краєзнавча зустріч «Наше коріння проросло з козацтва». Учасники заходу Сергій Шевченко, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Михайло Шульга, екскурсовод Кіровоградського краєзнавчого музею.

О 15.10 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують дізнатися про секрети козацької кухні в рамках мультимедійного журналу «Музей козацької страви: кулінарні традиції ХІV століття».

Також охочі зможуть відвідати бібліографічний урок: «Як знайти літературу по краєзнавству в каталогах та картотеках».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!