Комітет захисту фінансових прав проводить акцію проти свавілля влади

23.10.2014
23.10.2014
Площадь Героев Майдана
Центральная площадь города

У четвер, 23 жовтня у Кіровограді о 14.00 на площі Героїв Майдану, - відбудеться громадська акція на захист фінансових прав громадян. Допоможемо столичним чиновникам не чинити злочини в банківській сфері та люстрації за незаконні дії.

Масові переведення з одного банку в інший спостерігаються сьогодні в переважній більшості силових структур. Працівників МВС, МНС, прокуратури та юстиції примушують переходити до трьох державних банків згідно рішення Уряду. На скільки це законно та відповідає принципам демократії та європейським нормам? Ці дії породжують багато питань про те, наскільки законно позбавляти людей права вибирати банк, у якому їм буде найзручніше обслуговуватися. Ї чому нова влада, Прем’єр-міністр Яценюк, Міністр МВС Аваков та Міністр юстиції Петренко свідомо йдуть шляхом попередньої злочинної влади, зобов’язавши міліціянтів, працівників МЧС, Пенітенціарної служби, прокуратури, військових, юстиції. інших державних органів під загрозою звільнення отримати зарплатні картки державних банків. Чому саме зараз приймаються незаконні рішення? В пам’яті народу злочинні рішення попередньої влади про примусовий перевід підлеглих до окремих банків. Це підтримка окремих банків, нехай навіть державних. Адже ж чому це здійснюється за рахунок наших коштів. Тому чого для цього влада порушує закон і права громадян. Чому влада практикує порушувати закони на тих, хто не має змоги відкрито протестувати, оскільки це заборонено? Чому ж сама влада порушує заборонені законом речі? Куди зараз нас веде влада?!

Організатори акції звертають увагу на те, що Закон України "Про оплату праці" (ст. 24 и 25) прямо вказує на право кожної особи самостійно розпоряджатися своєю зарплатою та містить пряму заборону будь-кому заважати працівникові розпоряджатися зарплатою. Таким чином, поперед усе під час вибору банку, що обслуговує, повинно максимально врахуватись інтереси працівників, якими є військові, працівники МНС, Пенітенціарної служби, міліції, прокуратури, юстиції тощо. При цьому порушення принципу добровільного вибору банку та передавання персональних даних банківським установам без відома працівників є кримінальними злочинами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!