​Сергій Книш: "Кримські татари. На рідній землі"

28.11.2014
28.11.2014

У п’ятницю, 28 листопада о 15:00 в холі ІІІ поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться резентація фотовиставки відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід відбудеться в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

Ось як автор презентує власну фотоекспозицію «Полуденна спека; гарячий вітер, що приносить запах моря; безкраї, випалені рівнини й отари овець, яких пасуть самотні пастухи - таким запам'ятався мені світ степового Криму. Світ, в якому, волею долі, мені пощастило зустріти прекрасних людей - великий народ, що населяє цей благодатний край - кримських татар. Розповісти про все, що сталося протягом 10 років, після першої зустрічі і до сьогодні, коротко - неможливо. Для цього знадобилося б написати книгу. Але є й інший варіант. Зі мною завжди і скрізь подорожував мій нерозлучний супутник - фотоапарат. І я із захопленням фіксував сцени іншої, нової для мене, реальності. І ось тепер я покажу Вам - у фотографіях – життя знайомої мені татарської сім'ї та їх найближчого оточення. Всю велич і простоту людей, що населяють віддалену сільську місцевість - в їх нерозривному зв'язку зі споконвічною природою степового Криму».

​Сергій Книш
​Сергій Книш
Шановні кіровоградці та гості міста! Запрошуємо на презентацію фотовиставки у бібліотеці за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24. Вхід - вільний. Довідка: Книш Сергій Володимирович народився і живе в місті Кривий Ріг. За фахом - хімік-біолог. Працював науковим співробітником в Криворізькому Ботанічному саду Національної Академії Наук України. Більше 10 років був приватним підприємцем. На даний момент - є співробітником Криворізького Міського Управління ГУМВС України в Дніпропетровській області. Фотографією займається понад 20 років. Учасник численних міських та іногородніх (Київ, Рівне, Івано-Франківськ, Севастополь, Кіровоград) фотовиставок. Фіналіст всеукраїнського фото-конкурсу «Природа». Учасник фото-пленеру - експедиції по Чорногірському гірському масиву (Карпати). Призер Криворізького туристичного конкурсу в 3-х номінаціях. Учасник Арабсько-Австрійського міжнародного фотоконкурсу «AL-THANI», а також Німецького міжнародного конкурсу «Leica Oskar Barnack Award». Практикує зйомку як на цифрову, так і на плівкову техніку. Специфіка - фото-проекти. На даний момент створені фото-проекти: «ЛОМО-2011»; «Гуцулiя»; «RED CITY - Кривий Ріг»; «Кримські Татари». Сергій Книш - давній друг обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. У 2011 році у бібліотеці відбулася презентація фотовиставки «Гуцулія», наступного року як один з авторів презентував фотопроект «Дніпропетровщина». Його творчий доробок викликає захоплення, дивує і залучає у світ душі, у світ його чуттєвого серця. Запрошуємо на фотовиставку насолодитися творчою манерою митця!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!