Перегляд буктрейлера з циклу «Країна книжкових фантазій»

27.02.2015
27.02.2015
Бібліотека імені Тараса Шевченка
Кировоград, ул. Шевченка, 5\22

27 лютого о 14 годині у відділі дитячого та сімейного читання відбудеться перегляд буктрейлера з циклу «Країна книжкових фантазій» до 95-річчя від дня народження норвезького прозаїка А.К.Вестлі.

Проза Анни-Катаріни Вестли складається в кілька серій романів, об'єднаних спільними героями. Її перша книга «Phenomena», що вийшла у світ в 1953 р, і інші книги письменниці для дорослих розповідали в основному про повсякденне сімейного життя в 1950-х, 1960-х, 1970-х роках XX століття. У серії про Аврорі (1962-1970) Вестли розповідає про зміну традиційних гендерних ролей: в центрі уваги сім'я, де мати, юрист, працює, а батько, доктор античної історії, займається вихованням двох дітей.

Але популярність Вестли принесли серії книг для дітей. Її найвідоміша книга - «Мама, тато, вісім дітей і вантажівка» про сім'ю з вісьмома дітьми, що живе в маленькій квартирці в Осло. Ця книга стала першою в серії з 9 книг, остання з яких вийшла в 2000 році. У другій книзі до сім'ї приєднується їхня бабуся, завдяки якій серія відома найбільше як «Mormor og de åtte ungene» (букв. «Бабуся і восьмеро дітей»). Це одна з найзнаменитіших в Норвегії серій дитячих книг.

На батьківщині її називали «бабусею всій Норвегії», порівнюючи з Астрід Ліндгрен у зв'язку з великим внеском у розвиток дитячої літератури.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!