Міжнародний день лялькаря

20.03.2015
20.03.2015
Музей мистецтв
Кропивницький, вул. В.Перспективна, 60

Кіровоградський обласний художній музей запрошує у п’ятницю 20 березня 2015 року на експозицію до Міжнародного дня лялькаря. Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла відомому діячеві лялькового театру Джівада Золфагаріхо (Іран).

У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс дану пропозицію на обговорення. Але, не дивлячись на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішене. Тільки лише через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дата святкування була визначена. Традицію Свята лялькарів всього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всіма професіоналами і шанувальниками театру ляльок святкується Міжнародний день лялькаря.

Президент УНІМА Маргарета Нікулеску звернулася до всіх діячей театру ляльок із закликом перетворити день 21 березня в захоплюючий ритуал на славу лялькового театру: «Нехай у цей день грають лялькові вистави, проводять дискусії, влаштовують зустрічі, хай об'єднуються всі професіонали і любителі одного з найдавніших видів мистецтва - театру ляльок! Нехай всі навколо стануть учасниками нашого свята! Нехай усі опиняться в театрі ляльок!».

А на думку відомої діячки індійського театру ляльок Капіл Ватсяаян: «Світ лялькового театру - це невинність дитинства, його чистота і безпосередність, і мудрість філософа. Для мене театр ляльок завжди таїть особливу чарівність, оскільки є унікальним явищем у сфері мистецтва: за своєю дивовижною простотою і, одночасно, за своєю багатозначностю це - справжнiй Всесвіт таємничого й образного, загадкового і фантазійного. Виникаючи в реальному часі та просторі, театр ляльок повертає нашим душам справжню сутність ... »



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!