Фільм "​ХОЛОДНИЙ ЯР"

21.03.2015
21.03.2015
Кинотеатр "Портал"
Кировоград, ул. 50 лет Октября, 1-а

Шановні журналісти, запрошуємо вас на презентацію документально-історичного фільму «Холодний Яр. Воля України – або смерть!», яка відбудеться 21 березня, у суботу, об 11.00 в кінотеатрі «Портал» (вул. 50-річчя Жовтня, 1 а).

Стрічка, присвячена темі боротьби проти російських окупантів століття тому, створена активістами Всеукраїнської громадської організації «Не будь байдужим!» та студією «Диваки-продакшн» (Київ) на гроші прибиральниць, слюсарів, медсестер, учителів, малих підприємців та представників діаспори.

Кіровоград стане 7-м містом після Києва, Краматорська, Слов’янська, Дружківки, Дніпропетровська та Харкова, куди завітають із презентацією автори стрічки: кандидат історичних наук, вчитель історії Первозванівської школи Кіровоградського району Кіровоградської обл. та науковий консультант Юрій Митрофаненко, історичний реконструктор, керівник військово-історичного клубу «Повстанець» та актор Владислав Куценко (м. Київ), кандидат наук із соціальних комунікацій, директор Всеукраїнської громадської організації «Не будь байдужим!», продюсер Оксана Левкова (м. Київ).

Приїзд гостей профінансували мешканці Кіровограду та області. На перегляд кінокартини та дискусію, що відбудуться в кінотеатрі «Портал», запрошені вчителі історії кіровоградських шкіл та навчальних закладів області, чиї вихованці стали переможцями Всеукраїнського конкурсу творів «Хто для мене Іван Мазепа?», організованого «Не будь байдужим!» та Міносвіти.

Після демонстрації стрічки журналісти матимуть змогу поставити запитання її авторам на прес-конференції у Прес-клубі (вул. 50-річчя Жовтня, 1 а).

Контакти: Оксана Левкова,

директор ВГО «Не будь байдужим!»,

кандидат наук із соціальних комунікацій,

тел.: 067 390 8400

Довідка про Всеукраїнську організацію «Не будь байдужим!»

Всеукраїнська громадська організація «Не будь байдужим!» - громадських рух, який із 2005 р популяризує українську мову, історію та культуру в нешароварних форматах, працюючи переважно з молоддю південних та східних областей України. У Кіровограді небайдужі провели: рок-дійство «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!» та роздали 3000 примірників порадників про те, як «безболісно» перейти на українську мову (травень 2007 р); зустріч студентів КДПУ ім. В. Винниченка з письменниками Сергієм Жаданом та Сашком Ушкаловим (листопад 2007 р.); конкурс творів «Хто для мене Іван Мазепа?» (серпень-жовтень 2008 р.); зміни табличок «Открыто-Закрыто» на «Відчинено-Зачинено» на вхідних дверях кафе, барів, перукарень, бутиків (по вул. Карла Маркса обласного центру – вересень 2009 р.); роздавання у 35 шкіл обласного центру методичок і відеоуроків «Карпатська Україна» (грудень 2011-травень 2012 р.) тощо.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!