Закохана в ткацтво

31.03.2015
31.03.2015

31 березня 2015 року, о 14.00, в бібліотеці ім. Д. Чижевського, у відділі мистецтв, відбудеться персональна виставка Ірини Мелешко "Закохана в ткацтво". Перші уроки художнього ткацтва Ірина отримала від Заслуженого майстра народного мистецтва, автора килимових ляльок Олександри Пренко.

Запрягайте діду волів!, автор - Ірина Мелешко
Запрягайте діду волів!, автор - Ірина Мелешко
Десять років спільної праці вчителя й учениці дали свої результати. Ірина – тричі лауреат програми Фонду «Нові імена України», неодноразовий переможець обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Олександра Іванівна Пренко стала для неї прикладом не тільки в творчості, а й у обраній майбутній професії. Ірина Мелешко – майбутній вчитель образотворчого мистецтва, навчається у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, на художньо-графічному відділенні мистецького факультету. Декоративно-прикладне мистецтво, що стало стержнем її творчості, продовжує вивчати у Гарбузенко Лариси Володимирівни, старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва.

Олень, автор - Ірина Мелешко
Олень, автор - Ірина Мелешко
Техніка, в якій Ірина представляє свої творчі роботи - художнє ткацтво. Ткацтво – це процес, що захоплює та затягує. Крок за кроком, повільно, народжується художній образ, творча робота. У творах цього виду декоративно-ужиткового мистецтва закладені зародки великої творчої свободи, фантазії, людяності і добра. Маленькі творчі здобутки Ірини віддзеркалюють історичне минуле нашого народу, його вікове прагнення до волі, розкривають його душу, світогляд.

Майстриня стала творцем образів птахів, звірів, квітів, вазонів, що увібрали в себе традицію килимарства Кіровоградщини, його захисну силу, красу та колірну гаму. Запрошуємо на відкриття виставки! Захід відбудеться за адресою: вул.В.Перспективна, 24. ОУНБ ім.Д.І.Чижевського, відділ мистецтв, І поверх.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!