Творча зустріч з Олександром Жовною

08.04.2015
08.04.2015

8 квітня о 15.00 у відділі мистецтв відбудеться творча зустріч з визнаним майстром літературного слова та кіномитцем Олександром Жовною. Темою зустрічі став вихід у 2014 році художньо - документального фільму «Милі мої українці».

Автор розкриває життєві переконання людини, яка мріяла про звільнення України, пройшов заслання і тюрми за ідею. Сюжет пронизаний містикою та історичним поступом української держави. Останні кадри були відзняті на тлі багатомільйонного Майдану, який відстояв своє право на життя у вільній Україні. Отже, фільм волею долі знятий саме в період, коли Україна повстала, встала з колін, розправляє плечі і вдихає на повні груди, звільняючись від гнітючих пережитків колоніального минулого.

Запрошуємо усіх бажаючих на зустріч та перегляд фільму!

Біографічна довідка. Олександр Жовна народився 15 лютого 1960 року. Випускник Київського державного інституту ім. Горького (нині – педуніверситет ім. Драгоманова). За його творами зняті фільми «Партитура на могильному камені» (1996 рік, реж. Ярослав Лупій), «Ніч світла» (2004, реж. Роман Балаян), «Секонд-хенд» (2005, реж. Ярослав Лупій). У 2007 році дебютував як режисер – драмою «Маленьке життя».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!