Бібліофестиваль на Великій Перспективній

22.05.2015
22.05.2015

22 травня з 12.00 до 16.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться традиційний весняний «Бібліофестиваль на Великій Перспективній». Цьогорічний фестиваль, який проходить саме в день Літнього Св. Миколая, передбачає багато подарунків, які бібліотека підготувала для кожного учасника, для всіх кіровоградців та гостей міста, які завітають на це дивовижне свято. Гасло цьогорічного фестивалю «Бібліотека – діалог, культура, мир».

Свято розпочнеться опівдні, гарні емоції та позитив на весь день подарують танцювальний колектив учнів ЗОШ №34 – «Веселі вітамінки». Одразу після концерту розгортає свою роботу «Майстерня під виноградом», тут майстрині Ірина Кудревич, Аліса Абгарян, Лариса Гарбузенко зі студентками мистецького факультету не лише представлять свої творчі роботи, але й навчать усіх бажаючих створювати поробки власноруч. Також бібліотека надасть простір для творчості – усі бажаючі - від дітей до дорослих – зможуть взяти участь в акції «Малюнки на асфальті» - «Майбутнє бібліотеки на Великій Перспективній», «Мої улюблені книжкові герої». Власні виставки творчих робіт презентує художник зі Знам’янки - Владислав Ущаповський, а також кілька майстрів (поки це таємниця).

У бібліотечному фестивалі візьме участь відомий письменник, режисер, кіносценарист Олександр Жовна, який представить нову книгу «Солодка ілюзія життя» (видана цього року у Львові). Письменниця Валентина Кондратенко-Процун разом з учнями читатимуть дитячі вірші з книги «Борщик з сонечка і літа». В актовому залі в постійному режимі демонструється фільм «Крим» (наданий від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA), а у відділі обслуговування користувачів – «Мандруємо бібліотеками Європи». Біля бібліотеки будуть розгорнуті виставки: книжкова «Бібліотека – місце для спілкування», фотовиставка бібліотечних світлин «Миттєвості бібліотечного життя». Проте цього дня відділ рідкісних і цінних видань спеціально в рамках Бібліофестивалю презентує виставку рідкісних і цінних документів «Ми-українці». А у холі І поверху відбудеться нагородження учасників конкурсу «Кіровоградщина читає Хемінгуея», участь в якому брали не лише кіровоградці, але й жителі районів. Естетичну насолоду учасникам нагородження подарує вишуканий концерт (гітара і саксофон).

Оскільки Бібліофестиваль є своєрідною презентацією літньої програми розваг та відпочинку «Острів фантазії і творчості-2015», то ігрових майданчиків буде чимало, на всі смаки – від настільних ігор та інтерактивної дошки до Бібліо-КІНЕКТ, PlayStation. Передбачені ігри, вікторина, акція «Запишись до бібліотеки безкоштовно і отримай подарунок» та безліч цікавинок. Всього неможливо перелічити, адже це дійство триватиме безперервно одночасно і на вулиці, і в бібліотеці.

Тож запрошуємо Вас 22 травня з 12.00 до 16.00 до обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського на чудове весняне свято «Бібліофестиваль на Великій Перспективній»!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!