Слово про корифеїв українського театру

27.08.2015
27.08.2015

27 серпня о 14.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім.Д.І.Чижевського відбудуться Краєзнавчі студії, на яких завідувач меморіального музею М.Л.Кропивницького Микола Олександрович Галицький представить книгу «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)».

Автор зібрав у книзі власні статті, які публікувалися у засобах масової інформації в останні роки, інформаційно-довідкові матеріали своїх колег – працівників меморіального музею М.Л.Кропивницького, а також спогади відомих журналістів і діячів культури - Б. Куманського, В. Шурапова, І. Казнадія.

До книги увійшли «слова» про Марка Кропивницького, Миколу Садовського, Івана Тобілевича (Карпенка-Карого), Панаса Саксаганського, Карпа Соленика, Федора Левицького, Дмитра Яворницького та інших представників театральної справи. Значна увага приділена найменш дослідженим періодам розвитку нашого театру, зокрема аматорській театральній справі на Кіровоградщині кінця ХХ – початку ХХІ століття. Автор зазначає, що на сьогодні у нашому краї працює 384 драматичних колективи, з яких 24 - мають почесне звання «народний театр».

На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!