Виставка "Останній шлях Кобзаря"

16.09.2015
16.09.2015
Обласний краєзнавчий музей
Кропивницький, вул. Дворцова, 40,

Сьогодні, 16-го вересня 2015 року о 15.00 у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї до Дня міста відбудеться відкриття виставки «Останній шлях Кобзаря», у рамках Всеукраїнської поштової естафети «Україна - козацька держава», присвяченої 525-річчю Українського козацтва.

Автор виставки громадський діяч, київський колекціонер-філателіст Олександр Канівець організував похід-реквієм з Санкт-Петербургу до Канева. Йдучи дорогою Кобзаря він видавав поштові конверти, пов’язані з пам’ятниками Т. Шевченку та історичними місцями, які стосуються Кобзаря. Унікальність походу полягала у щоденному та щогодинному оформленні й відправленні поштової кореспонденції з поштамтів і відділень поштового зв’язку населених пунктів за маршрутом, яким везли тіло Т.Шевченка в Україну. На виставці представлено поштові конверти, кожен із яких має певні особливості та інші матеріали, які мають стосунок до великого поета.

Особливо цінний експонат виставки – посмертна маска Тараса Григоровича Шевченка. У рамках відкриття виставки відбудеться спец погашення марок на козацьку тематику. За довідками та замовленнями екскурсій просимо звертатись за адресою: вул. Дворцова, 40, тел. (0522) 27-18-41, 24-19-62.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!