«У дбайливій оселі – діти веселі!»

27.11.2015

Ініціативна група переселенців та громадська організація «Спільна дія», управління освіти Кіровоградської міської ради, обласна бібліотека для дітей імені Т. Г. Шевченка реалізують у Кіровограді проект під назвою «У дбайливій оселі – діти веселі!».

У рамках проекту на базі бібліотеки відбудуться тренінги для психологів зі шкіл міста Кіровограда, в яких навчаються діти з родин внутрішньо переміщених осіб, та батьків-переселенців. Проект профінансовано Stabilization Support Services та КримSOS за підтримки Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Британського уряду.

За словами ініціатора проекту Олени Ткаченко, яка з родиною переїхала з Донецька, нині у Кіровограді проживають 3 734 внутрішньо переміщених осіб. З них 200 дітей, які навчаються в школах міста. Діти переселенців найчастіше стикаються з психологічними проблемами: почуттям самотності, невпевненості в своїх діях, недовіри до оточуючих, страхом опинитися неприйнятим новим колективом, складністю в побудові дружніх стосунків. Батьки, на жаль, не завжди здатні допомогти, оскільки вони займаються вирішенням великої кількості побутових проблем: пошуком роботи, житла, налагодженням життя на новому місці «з нуля». Тому перед шкільними психологами та вчителями постали нові виклики.

Тренінги відбудуться 27 листопада та 06 грудня 2015 року в обласній бібліотеці імені Т. Г. Шевченка. Запрошуємо психологів та переселенців взяти участь в безкоштовних тренінгах. Телефон для довідок: 067-520-7009.

Громадська ініціатива КримSOS є однією з найбільших ініціатив, що впроваджує різноманітні програми для допомоги внутрішнім переселенцям. КримSOS має усталену співпрацю з Міністерством соціальної політики України та іншими органами державної влади і працює в тісній співпраці з міжнародними організаціями. Проект Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії під назвою «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення» спільно впроваджується КримSOS з Stabilization Support Services, які здійснюють нагляд за вибором ініціатив для внутрішніх переселенців та діяльністю груп внутрішніх переселенців, що просять підтримки.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!