Книжкові виставки на різний смак

25.02.2016
25.02.2016
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

З 25 лютого у відділі мистецтв буде оформлена книжкова викладка «Павло Альошин – видатний український зодчий» (до 135-річчя від д.н.). Окрім того, що українській столиці він подарував об'єкти, про які можна прочитати навіть у британській енциклопедії, архітектор славився чудовим почуттям гумору та щасливою вдачею. У розмові з Хрущовим, коли той взявся його за щось розпікати, Павло Федотович йому відповів: «Да кто вы такой, милостивый государь, чтоб со мной так разговаривать?» Лише небо знає, як йому вдалося уникнути концтабору і смерті, коли після визволення Києва у певних колах поширилися фотографії архітектора в автомобілі разом із гауляйтером Києва Кохом.

З 25 лютого у відділі сприяння технічній творчості молоді працюватиме майстерня креативу, де будуть представлені книжки, покликані допомогти у створенні шедеврів власноруч та власне handmade.

З 25 лютого у відділі абонементу буде оформлена книжкова виставка до 145-річчя від д.н. Лесі Українки «Contraspemspero. Без надії сподіваюсь». Усі знають про те, що Леся Петрівна була знаною поетесою, перекладачкою, культурним діячем та поліглотом. Проте дана виставка покликана не лише познайомити з її творчість, але й донести цікаві невідомі факти з життя поетеси, розкрити її як збирача фольклору та виконавицю народних пісень. Стараннями поетеси була організована експедиція за участі Філарета Колесси (вчений та етнограф зі світовим ім’ям) та виданий двохтомник записів, які стали визначним явищем світової фольклористики.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!