Чи насправді Кіровоград є містом, де невиліковно хворі покинуті владою на нестерпні страждання?

26.02.2016
26.02.2016

На першому засіданні пацієнтсько-лікарської ради висвітлять перші результати громадського моніторингу щодо доступності знеболення у Кіровограді

КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» запрошує 26 лютого о 14:00 знайти відповіді на питання "Чи насправді Кіровоград є містом, де невиліковно хворі покинуті владою на нестерпні страждання? Чи вистачає знеболюючих для людей з невиліковними хворобами та від кого залежить життя без болю паліативних пацієнтів?"

Ці питання лягли в основу громадського моніторингу, перші результати якого будуть презентовані на засіданні громадської пацієнтсько-лікарської ради при департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Посадовці, медики та громадські активісти запевняють: питань без відповідей щодо отримання знеболюючих паліативними пацієнтами не залишиться.

Питання доступності адекватного знеболення, неодноразово піднімалося. Однак системного моніторингу не проводилося. Цю прогалину заповнили громадські активісти КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», будучи членами пацієнтсько-лікарської ради, реагуючи на запити, провели незалежне та неупереджене дослідження.

В організації вже опрацьовано перші результати моніторингу, який проводили серед сімейних лікарів та паліативних пацієнтів. Чи в усіх медичних закладах лікарі були відкриті до опитування, на які питання відповідали, а від яких ховали очі? Як насправді лікується біль у паліативних пацієнтів? Про це Кіровоградська мережа ЛЖВ, спираючись на результати дослідження, публічно розповість під час засідання громадської пацієнтсько-лікарської ради 24 лютого об 14:00 у приміщенні департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

До участі в роботі засідання запрошено директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олега Рибальченка, начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксану Макарук, лікарів, представників громадських організацій, журналістів. Можуть долучитися пацієнти або їх родичі та висловити власну думку чи зауваження, адже засідання буде відкритим.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!