Круглий стіл “Водні ресурси Кіровоградщини ”

22.03.2016
22.03.2016

22 березня 2016 р. о 14 год. в Орхуському центрі екологічної інформації ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбудеться круглий стіл “Водні ресурси Кіровоградщини ”, приурочений до Всесвітнього дня води.

Вода - першооснова всього живого на землі. На планеті, як відомо, води багато, проте найбільше значення в житті та господарській діяльності людини мають прісні води, запаси яких далеко не безмежні. Проблема води належить до найголовніших соціальних і науково-технічних проблем сучасності. Вирішення її значною мірою залежить від вивчення водних ресурсів, рівня знань про явища і процеси, що відбуваються в гідросфері, а також від ефективних заходів з раціонального використання і охорони природних вод.

Всесвітній день води є унікальноюможливістюнагадатиукраїнцям про дбайливе ставлення до водних ресурсів. Адже лише своїми діями ми зберігаємо або знищуємо цей безцінний дар природи.

Мета проведення круглого столу:відзначити Всесвітній день води, привернути увагу громади регіону до проблем охорони та раціонального використання водних ресурсів, необхідних для забезпечення життєдіяльності населення, розвитку сільського господарства і промисловості. Показати, що захист водних ресурсів наразі є пріоритетним напрямом екологічної політики державних установ та громадських організацій Кіровоградщини.

Теми, що пропонується до розгляду:

- основні аспекти охорони та збереження водних ресурсів Кіровоградської області;

- обґрунтування необхідності збереження запасів питної води;

- дослідження радону та радіохімічних показників у джерелах водопостачання Кіровоградської області;

- стан очищення стічних вод комунальними підприємствами області та їх вплив на водні об’єкти;

- поверхневі водойми - джерело інфекційних та неінфекційних захворювань та ін.

В роботі круглого столу візьмуть участь представники державних установ та члени громадських організацій, а саме: обласного управління водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів ОДА, державної екологічної інспекції, головного управління Держсанепідслужби, викладачі вишів, екологи, представники обласного та міського осередків Всеукраїнської екологічної ліги та інші.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!