Бібліофестиваль на Великій Перспективній

24.05.2016
24.05.2016

Свято відбудеться у вівторок, 24 травня з 12:00 до 16:00 біля і в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24)

Святкову програму опівдні відкриє виступ музичного колективу «Big Band». Виступ відбудеться на сходинках бібліотеки, тож усі гості фестивалю, перехожі матимуть змогу насолодитися чудовим концертом молодих музикантів.
З 12.00 до 16.00 просто неба біля бібліотеки відбудеться безліч цікавих заходів: працюватимуть книжкові виставки «Витоки слов’янської культури», «Що читати цього літа» (виставка-консультація), виставка книг і аудіокниг та опитування «Читати паперову книгу чи слухати аудіокнигу», книжкова виставка «Дарунки ручної роботи», «У світі імен і назв» (разом з майстер-класом візерункового написання свого імені) та інші. Біля бібліотеки працюватиме творча майстерня «Під виноградом», де розквітне розмаїття талантів декоративно-ужиткового мистецтва, втілене у різноманітних виставках, а це - Проект студії клаптарства (клуб печворку Ірини Кудревич) "Степові зірки"- колективна робота студії, виставка сумок в техніці клаптикового шитва кіровоградської майстрині Ірини Кудревич тощо. Також тут можна буде взяти участь у численних майстер-класах: з розписування еко-торб, виготовлення сумок в техніці «Фурошики» (прохання мати з собою хустину великого або середнього розміру). Відбудеться майстер-клас від Галини Зінов’євої з одягання жіночого і чоловічого кімоно. Кожен бажаючий матиме можливість сфотографуватися в національному вбранні Японії. Протягом дня просто неба працюватиме майданчик з рухливими та інтелектуальними іграми.

Увага! Новинки! У цей день вперше буде презентовано «Чудо сучасної техніки: 3 D принтер. Відкриття першого 3 D принтера в бібліотеці ім. Д.Чижевського». А також у книгосховищі на вас чекає відкриття виставки картин, що світяться, Ганни Войтович. У відділі рідкісних та цінних документів - презентація виставки П. Озерова «Родова книга корінних жителів старообрядницького села Червоний Яр». В актовій залі - "Чотири години Docudays UA на Бібліофестивалі" - 6 фільмів онлайн кінотеатру DOCU/SPACE, знятих в Україні у 2016 році; у відеозалі бібліотеки - відеопрезентація роботи БІМ, організації захисту тварин «Історії, які стали щасливими та інше». У відділі документів іноземними мовами відбудеться зустріч з представником Американської Ради з освіти США за темою «Навчання за кордоном – це реально!».

Протягом дня будуть проведені акції: вулична акція-вікторина «Скажи пластику - ні», акція збору книг для госпіталю і військових частин «Бібліотека українського воїна» (прохання приносити з собою книги), відбудеться продаж книг від місцевих видавництв. В Інтернет-центрі буде проведена вікторина «Загадковий світ бібліотек», відділ краєзнавства готує «Казки від діда Павла та діда Романа». У залах на вас чекають презентації виставок, екскурсії, розваги на інтерактивній дошці та ігри. Всіх пропозицій неможливо висвітлити – тож приходьте і беріть участь, гарний настрій гарантуємо.
Увага! 24 травня запис до ОУНБ ім. Д.Чижевського – БЕЗКОШТОВНИЙ!
Участь у всіх заходах можна взяти ВІЛЬНО і БЕЗПЕРЕШКОДНО!
Приєднуйся до нас з друзями, приходьте сім’ями!
Це буде яскраве, динамічне і живе свято, яке об’єднує родини!:)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!