Презентація бестселеру “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним"

08.12.2016
08.12.2016

У четвер, 8-го грудня 2016 року об 11.00 у конференц-заі наукової бібліотеки державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та того ж дня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського видавництво «Дуліби» презентують світовий бестселер “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним" Тімоті Снайдера.


Російськомовне видання книги “Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним" побачило світ у перекладі Лукії Зурнаджи у видавництві “Дуліби” за підтримки Посольства США в Україні. З цієї нагоди у червні 2015 р. до України прибув сам автор, професор Єльського університету Тімоті Снайдер. Він відвідав Київ, Харків та Дніпропетровськ з серією презентацій.

Далі презентаційний тур містами України продовжився. Протягом 2015 – 2016 рр. презентації відбулися в Дружківці, Костянтинівці, Краматорську Донецької області, у Маріуполі, Полтаві, Запоріжжі, Одесі, Чернігові, Ніжині, Вінниці та інших містах. Книга «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» Тімоті Снайдера присвячена трагічним сторінкам в історії Східної Європи: український Голодомор, сталінські масові екзекуції, депортації та вбивства поляків, навмисне морення голодом радянських військовополонених, Голокост, розстріли німцями цивільного населення в ході антипартизанських операцій, післявоєнні етнічні чистки... Дві тоталітарні системи здійснювали однакові злочини в один і той же час, в одних і тих же місцях, сприяючи один одному і підбурюючи один одного. «Криваві землі» отримали 9 перших премій у різних номінаціях, були названі «книгою року» за результатами дванадцяти літературних списків. Книга миттєво стала світовим бестселером, пережила 29 видань на 26 мовах світу.

Російською мовою опублікована вперше. Мета цього видавничого та просвітницького проекту – поширення серед російськомовного населення України та поза її межами науково-історичної інформації про два злочинні режими. Книга розповсюджується безкоштовно. Електронний варіант книги доступний для завантаження на всі електронні носії та гаджети. Сайт: http://timothysnyderbloodlands.com/

Програма презентацій в Кропивницькому: 8 грудня 2016 р. о 11.00: конференц-зал наукової бібліотеки державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Адреса : вул. Шевченка, 1 (ІІ поверх) 8 грудня 2016 р. о 17.00: відділ обслуговування користувачів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського Адреса: вулиця Велика Перспективна, 24 (ІІІ поверх).

За довідками звертатися: 063 225 98 27, kovsiyuk@gmail.com Оксана Овсіюк

0996553309 Світлана Ушакова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!