Виставка скульптурних робіт

09.12.2016
09.12.2016
Галерея "Єлисаветград"
Кропивницький, вул. Пашутінська, 36

На виставці скульптурних робіт учнів Кіровоградської дитячої художньої школи імені О.О.Осмьоркіна, яка відбудеться 9 грудня 2016 року в художній галереї «Єлисаветград» представлені такі види скульптури як: круглі (об”ємні) роботи у виді пластичних композицій людей, тварин, а також різні види рельєфів - це і низький рельєф, контр-рельєф, барельєф і рельєф з просвітами в якому в залежності від ідеї можуть пластично об”єднуватися всі види рельєфів, таких навіть, як горельєф (високий рельєф). Представлені на виставці роботи відображають різні теми це: ілюстрації до літературних творів, культурно-історичні, народні, національні, фольклорні теми і т.д.На виставці також представленірельєфи, так звані, новорічні ялинкові іграшки, виконані в техніці пап”є - маше.

Художня школа використовує різні підходи в скульптурі, але, все ж таки робота з дітьми і їх навчання, в першу чергу, пов”язана з отриманням перших навчальних навичок в пластичних формах, тому в представлених роботах проглядається більш традиційних підхід.

В різні роки скульптуру в нашій школі викладали - Печенькова Галина Леонідівна, Ходак Людмила Леонідівна, Гуренко Олена Андріївна яка і зараз веде предмет «скульптура», а також, нова формація вчителів це і Плітін Володимир Георгійович, Лозинський Олексій Миколайович,Кир”янови Марина Володимирівна та Олександр Володимирович, Плітіна Анастасія Володимирівна, Тимофієнко Ігор Леонідович, Кімнатний Анатолій Дмитрович, Кривко Олександр Володимирович, Приймаченко Олена Григорівна та інш.

На сьогоднішній день в нашій школі ведучими вчителямиз предмету «скульптура» є Плітін В.Г. та Кривко О.В. Володимир Плітін- член Національної Спілки художників України, викладач,якийпоєднуєособистухудожнютворчістьзвикладацькою, він плідно працює і багато зробив для розвитку викладання предмету скульптура в школі,розроблений ним проект програми по скульптурі для дитячої художньої школи посів ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі навчальних програм для початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів України,багато працює і як художник-живописець -неодноразово брав участь у міських, обласнихтаВсеукраїнськихвиставкахобразотворчого мистецтва.

Кривко Олександр Володимирович – викладачз багатогранним талантомскульптора, архітектора, монументаліста і дизайнера. За його проектами збудовано в нашому місті та областях України декілька Православних храмів, за його ескізами розмальовуються храми, прикрашаютьсямозаїчними панно фасади церков, будинків, магазинів тощо.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!