Международный турнир Global Game Jam Ukraine

20.01.2017–22.01.2017
20.01.2017–22.01.2017

20-22 січня 2017 року в Україні вдруге відбудеться найбільший Всесвітній конкурс з програмування комп’ютерних ігор Global Game Jam. Єдина локація в Україні створена у м. Кропивницький Організатором є кластер «IT-Альянс 4.0». Голова кластеру – начальник Льотної академії НАУ Неділько Сергій Миколайович.

У 2016 році Global Game Jam об’єднав 37 000 учасників з 97 країн світу, у тому числі 78 - з України. Українська локація була організована за ініціативи Кіровоградської льотної академії НАУ та зібрала учасників з Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Запоріжжя, Миколаєва, Кіровограда та інших міст. Організаторам минулорічного змагання вдалося зарекомендувати Кіровоградщину як достойного партнера у проведенні міжнародних ІТ-змагань. Саме тому у 2017 році Льотна академія знов стала єдиною локацією Global Game Jam в Україні.

В цьому році конкурс проходить за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації. До його організації долучаються партнери з бізнесу, громадських організацій, органів влади та навчальних закладів Кіровоградської області.

Крім того, серед партнерів, які вже підтвердили свою участь у Global Game Jam Ukraine – такі як компанії Amazon, FGL, Indie Prize, Nordic Game Resources AB, Aruba Events GmbH.

У міжнародне журі української локації Global Game Jam увійшли представники NordicGames (Швеція), FGL (Польща, США), Intel (США),науковий керівник Інституту проблем штучного інтелекту МОН України, заслужений діяч науки і техніки України, НАН України, член-кореспондент НАН України, доктор технічних наук, доктор богослов'я, професор Шевченко Анатолій Іванович та інші представники ІТ-спільноти України.

Основним призом для кожного учасника є, по-перше, власний проект, який згодом можна удосконалити та випустити на комерційній основі. Але український оргкомітет залучає компанії спонсори, які нагороджують переможців цінними призами: комп'ютерними пристроями, літературою чи білетами на світові ІТ-конференції. Також кращим з розроблених проектів надаватиметься підтримка інкубатору стартапів кластеру "ІТ-Альянс 4.0".

Інформаційні сторінки Global Game Jam Ukraine:

http://fb.com/ggjua

http://www.ggj.org.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!