Конкурс «Шкільна журналістика»

03.04.2017
03.04.2017

Факультет філології та журналістики Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка запрошує учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів Кіровоградської області взяти участь у конкурсі «Шкільна журналістика», який буде представлений у таких номінаціях: «Майбутній журналіст», «Фотожурналіст», «Тележурналіст», Спеціальні номінації: «Лонгрід» «Рецензія на книгу». До журі входять: декан факультету, доцент Л. П. Кричун; завідувач кафедри журналістики, видавничої справи та редагування, доцент Н. М. Фенько; кореспондент газети «Дзеркало тижня» Світлана Орел, ведучий програми «Єлисаветградський книговир» Дмитро Шульга.

Для участі в конкурсі необхідно до 3 квітня 2017 року обов’язково надіслати поштою (у тому числі електронною) konkurskdpu@gmail.com або передати власноруч роздруковані матеріали із заявкою (форма додається) та електронні копії на диску. У назві листа на електронну пошту вказати «Конкурсна робота в номінації «………………» Всі конкурсні матеріали будуть опубліковані на сайті http://mediaschool-start.blogspot.com/

Адреса: Україна, 25006, Кропивницький, вул. Шевченка, 1, кафедра журналістики, видавничої справи та редагування (аудиторія № 409 п'ятиповерхового корпусу).

Визначення переможців і вручення нагород відбудеться на факультеті філології та журналістики Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Про дату і місце вручення нагород учасників буде поінформовано додатково. Перед церемонією нагородження всі бажаючі зможуть узяти участь у тренінгах із журналістики. Тренінги і майстер-класи проведуть відомі журналісти м. Кропивницького. Запрошуються всі охочі.

«Майбутній журналіст» До конкурсу приймаються індивідуальні журналістські матеріали. Запропонована тематика: «Активні громадяни» (висвітлення діяльності активних представників громади). Жанр публікації обирається автором.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ СТАТЕЙ 1. Обсяг: 1-2 сторінки формату А-4. 2. Шрифт: Times New Roman, 14 кегль, інтервал 1,5. Поля: з усіх боків – 2 см. Також приймаються розбірливі рукописи. 3. Розміщення: у верхньому лівому куті вказати прізвище та ім'я автора і назву навчального закладу. Нижче великими літерами – НАЗВА. Далі з нового рядка основний текст.

«Фотожурналіст» До конкурсу подаються тільки авторські фотографії, які б яскраво представляли життя Вашого міста, селища, села у всьому його різноманітті. Формат за вибором автора, але не менший 10 × 15. Прохання: для конкурсу обрати не більше 3 фотографій.

«Тележурналіст» До конкурсу подаються самостійно підготовлені, відзняті й змонтовані відеоматеріали, які показують життя Вашого навчального закладу. Приймаються індивідуальні або групові роботи. Готовий сюжет потрібно завантажити на YouTube-канал, у заявці подається посилання на нього. «Відеорецензія на книгу» До конкурсу подаються самостійно підготовлені, аналітичні текстові або відеорецензії на книги, що побачили світ у 2014-2017 роках і не входять до шкільної програми. Текстова рецензія оформлюється згідно з вимогами до номінації «Майбутній журналіст», відео рецензія – згідно з вимогами до номінації «Тележурналіст». “Лонгрід” До конкурсу подаються індивідуальні авторські матеріали (текст, фото, відео). Тематика – сторітеллінг, журналістське розслідування, аналітика.

Додаткову інформацію можна одержати в координатора конкурсу - Ткаченко Ірини Анатоліївни (доцента кафедри журналістики та редагування), телефон 0976931163 Сторінка на Фейсбук: https://www.facebook.com/events/705761569591010/

ЗАЯВКА Учасника конкурсу «Шкільна журналістика» номінація «Майбутній журналіст»

1. Прізвище, ім’я та по батькові (повністю). 2. Повна назва навчального закладу. 3. Клас. 4. Назва статті. 5. Прізвище, ім’я та по батькові вчителя української мови 6. Якщо в школі працює гурток «Журналістика», прізвище, ім’я та по батькові керівника. 7. Контактна інформація (телефон учня або одного з батьків обов’язково).

ЗАЯВКА Учасника конкурсу «Шкільна журналістика» номінація «Фотожурналіст»

1. Прізвище, ім’я та по батькові (повністю). 2. Повна назва навчального закладу. 3. Клас. 4. Назва фотографії, за можливості — коротка інформація про подію, яка зображена. 5. Контактна інформація (телефон учня або одного з батьків обов’язково).

ЗАЯВКА Учасника конкурсу «Шкільна журналістика» номінація «Тележурналіст»

1. Прізвище, ім’я та по батькові (повністю). 2. Повна назва навчального закладу. 3. Клас. 4. Назва відеоматеріалу, за можливості — коротка інформація про подію, яка відображена. 5. Контактна інформація (телефон учня або одного з батьків обов’язково).

ЗАЯВКА Учасника конкурсу «Шкільна журналістика» номінація «Лонгрід»

1. Прізвище, ім’я та по батькові (повністю). 2. Повна назва навчального закладу. 3. Клас. 4. Назва матеріалу, посилання на опублікований лонгрід. 5. Контактна інформація (телефон учня або одного з батьків обов’язково).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!