Фотовиставка «Олександр Осмьоркін: Життя художника в світлинах»

18.05.2017

У четвер, 18 травня о 14-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться відкриття тематичної фотовиставки «Олександр Осмьоркін: Життя художника в світлинах», присвяченої 125-річчю з дня народження О.О.Осмьоркіна, із циклу «Таємниці музейного зібрання» в рамках культурно-мистецької акції «Музейні гостини» до Міжнародного дня музеїв.

Експозицію виставки складають понад 50 унікальних оригінальних та копійних фотознімків О.О.Осмьоркіна з фондів музею, переданих у свій час вдовою художника Н.Г.Осмьоркіною, які яскраво відображають ключові моменти життєвого та творчого шляху художника, показуючи його як людину та творчу особистість.

Розпочинають виставку світлини, виконані в Єлисаветграді, в будинку його дядька відомого архітектора Я.В.Паученка, де пройшли дитинство та юнацькі роки художника, звідки він вирушив на шлях мистецтва. Представлені й фото, які ілюструють роки навчання О.О.Осмьоркіна в Київському художньому училищі, а з початком Першої світової війни в Чугуївському військовому училищі. Велика кількість фотографій про активну творчу та педагогічну діяльність професора живопису. Привертають увагу й родинні знімки з дружиною та старшою донькою Тетяною. Але особливо цікавими є фотозображення художника в майстерні за роботою над створенням картин.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!