Молодіжна палітра

02.06.2017

У п'ятницю, 2 червня 2017 року о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудуться урочистості з нагоди відзначення переможців Художнього конкуру «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей у 2017 році на тему: «Класичні види образотворчого мистецтва» до 125-річчя з дня народження О.О.Осмьоркіна та презентація виставки творів переможців і учасників конкурсу.

Конкурс, започаткований музеєм з метою популяризації образотворчого мистецтва, сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей, носить ім’я відомого кіровоградського художника і педагога - заслуженого працівника культури України, члена Національної Спілки художників України, лауреата обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» Леоніда Івановича Бондаря (1938 - 2013), який понад двадцять років очолював Кіровоградську дитячу художню школу, якій в 1992 році було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна.

Співорганізатором конкурсу є Кіровоградська обласна організація Національної Спілки художників України.

Переможці конкурсу відзначаються Дипломами в трьох номінаціях: І – учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, шкіл естетичного виховання; ІІ – учні художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів; ІІІ – студенти вищих навчальних закладів мистецького та гуманітарного профілю за відповідними віковими категоріями.

Заохочувальні призи для переможців конкурсу – предмети творчої праці художників (фарби, пензлі, альбоми та ін.) надає відділ культури і туризму Кіровоградської міської ради.

До участі в цьогорічному конкурсі, який проводився за такими видами образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, було запропоновано 197 художніх творів 159 учнів та студентів 15 навчальних закладів міста Кропивницького. Згідно з рішенням журі конкурсу переможцями стали 32 учасника, віком від 8 до 22 років.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!