Презентація соціального арт-проекту Parasol та ілюстрованої збірки оповідань і есеїв «Parasol»

06.06.2017
06.06.2017

6 червня о 17.30 в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського відбудеться презентація соціального арт-проекту Parasol та ілюстрованої збірки оповідань і есеїв «Parasol», що виходить друком у «Видавництві Старого Лева» до Книжкового Арсеналу.

Parasol – соціальний арт-проект, присвяче­ний проблемам паліативної допомоги (підхо­ду, що дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин).

Проект реалізовується у 7 містах: Кропивницький, Вінниця, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків.

Головним інстру­ментом проекту є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних громадян до проблеми палі­ативної допомоги. У проекті поєдналися і люд­ська емпатія, і доброта, і допомога ближньому, і необхідність почути іншого, і вміння помі­тити його потреби, і психологічна підтримка близьких, і що не менш важливо можли­вість відкрити над іншим «парасольку» під­тримки, співчуття та розуміння.

Формат події: розмова про соціальну роль мистецтва та книгу «Parasol» за участі авторів, письменників Павла Коробчука та Марини Єщенко, журналіста Олександра Михельсона, фотографа проекту Романа Закревського. Модераторка – керівник соціального арт-проекту Parasol Настасія Євдокимова.

Вхід на подію – вільний.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Довідка:

Парасолька – усесвітній символ паліативної допомоги. Кожен учасник проекту визначає для себе сам, що є його «парасолькою», тобто засобом захисту та підтримки, який образ, сюжет чи сигнал необхідно зафіксувати й до­нести тут і зараз в Україні зразка 2017-го року. Учасники літературної частини проекту: Олександр Бойченко, Анастасія Леухіна, Галина Крук, Павло Коробчук, Зоя Казанжи, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан, Юрій Ярема, Юрій Строкань, Марина Єщенко, Олександр Михельсон, Юлія Ілюха, Олег Короташ.

Учасники візуальної частини: Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Роман Мінін, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов,Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Сергій Савченко, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.

Соціальний арт-проект Parasol реалізо­вується громадською організацією «Фонд «Єв­ропа ХХІ» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Сторінка проекту Parasol у Facebook: https://www.facebook.com/parasolartproject

Матеріал про паліативну допомогу у Кропивницькому: https://theukrainians.org/koly-vira-staye-diyeyu/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!