Вручення обласної премії імені Якова Паученка

30.06.2017

30 червня об 11:00 у Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудуться урочистості з нагоди вручення обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2017 році та відзначення професійного свята працівників архітектурної галузі – Дня архітектури України.

Лауреатами обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2017 році визначено:
-
у номінації «архітектура»: Будівництво православного храму і благоустрій території парку ім. Крючкова по вул. Ленінградській в м. Кіровограді (нині вул. Павла Сніцара в м. Кропивницькому), час проектування – 2009 р. та будівництва – 2013 р. Автор проекту Дрофа Ірина Олексіївна – член Національної Спілки архітекторів України, головний архітектор проекту, головний архітектор проектів ПП «СервісІнвест»;
-
у номінації «декоративно-прикладне мистецтво»: Творчі доробки в галузі професійної художньої кераміки, теоретичне і практичне дослідження історичних традицій народної кераміки Кіровоградщини та впровадження традиційних технік гончарства в сучасне українське декоративно-прикладне мистецтво. Автор Кулініч Лариса Олександрівна – член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

У виставочному залі музею експонуються демонстраційні матеріали лауреатів премії та претендентів на її здобуття: архітектурні проекти членів Національної Спілки архітекторів України І.О.Дрофи, Г.В.Ковтун та А.В.Пирогової, декоративно-прикладні твори члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Л.О.Кулініч (кераміка) та члена Національної Спілки художників України М.В.Ачкасової (витинанка), а також документальні та друковані матеріали .



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!