Выставка: Екатерина и Владимир Немыра

05.09.2017
05.09.2017
Галерея "Єлисаветград"
Кропивницький, вул. Пашутінська, 36

5 серпня о 16.15 галерея "Єлисаветград" запрошує усіх бажаючих на зустріч із львівськими митцями. Творче подружжя Володимира та Катерини Немир відоме в Україні та за її межами. Він - живописець, вона - скульптор. Багато років викладали мистецтво, в тому числі і за кордоном. Катерина Немира включена в групу, що працює над створенням програми "Нова школа".
Окрім відкриття виставки в галереї заплановано проведення майстер-класів для різних вікових груп, лекції. зустрічі.

Немира Володимир (15 листопада 1949, Львів) — випускник факультету декоративно-прикладного мистецтва (1975 р.) Львівської національної академії мистецтв. Художник-графік, живописець. Член Національної Спілки Художників України.

Персональні виставки:

  • Національний будинок художників, м Київ, 2009 р.
  • Львівська державна картинна галерея,2008 р.
  • Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького.2011 р.
  • Державний музей Лесі Українки. м. Ялта 2010 р. Національний музей «БОЙКІВЩИНА» м. Самбір 2012 р.
  • КУНФ Канада, м. Торонто,2008 р.
  • Виставки в посольстві України в США, м. Вашингтон 1996р, 2009 р.

Участь у 3 Міжнародних Осінніх Салонах «Високий Замок» .Участь у благодійному аукціоні «заради життя» на допомогу воїнам в зоні АТО, постраждалим та сім"ям загиблих. Праці знаходяться в численних музейних та приватних колекціях в УкраЇні та закордоном.

Катерина Немира : "Я народилась в минулому столітті, у 1952 році, біля Львова в Сокільниках. Закінчила інститут Прикладного і декоративного мистецтва. Працювала на Львівській кераміко-скульптурній фабриці в художній майстерні і паралельно y тодішньому Палаці піонерів вела студію образотворчого мистецтва. Багато хто з моїх тодішніх учнів вважають, що завдяки мені стали художниками.

Мені пощастило: диплом «Пори року», виконаний в фарфорі, був відзначений і помічений. Потім були виставки в Голландії, Італії, Франції, Москві. А потім була Америка, де ми з чоловіком шістнадцять років жили, провадили галерею і студію, організували і утримували школу українознавства, влаштували гастролі в США ансамблю П. Вірського, львівських театрів ім. М. Заньковецької та Л. Курбаса та ін.. Я ще й викладала в Кентському університеті (штат Огайо), працювала в управах СУА і Рідної школи Четвертої хвилі, 13 років вела україномовну радіопрограму, читала лекції...

Ясна річ, не втрималася і вже тут, по поверненню, організувала мистецьку студію для дітей Нового Яричева (де я тепер живу) і околиць. А також вирішила зафіксувати свій викладацький досвід у формі посібника з викладання образотворчого мистецтва для дітей.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!