"Осінь з музикою Кароля Шимановського": Концертна програма Дух Татр

11.10.2017
11.10.2017
Кіровоградське музичне училище
Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 4

У Кропивницькому відбудуться заходи в рамках фестивалю, присвяченому 135-й річниці від дня народження та 80-х роковин смерті видатного польського композитора Кароля Шимановського.

Фестиваль "Осінь з музикою Кароля Шимановського" відбудеться на малій батьківщині композитора (Тимошівка, Кам’янка, Кропивницький, Київ) вп’ятнадцяте. У попередніх фестивалях, що проходили під назвою Музичний фестиваль ім. Кароля Шимановського, виступили такі відомі виконавці, як Ольга та Наталія Пасічник, Джонатан Павелл, Моніка Сікорска-Войтаха, Галина Писаренко, Людмила Войнаровська, Петро Лаул, Павел Райкерус, Євген Громов, Тарас Яропуд, Валерія Туліс, Соня Сульдіна, Лідія Футорська, Маріанна Гумецька, Іван Пахота, квартети «Cordes», «Post Scriptum», гурти «Гуляйгород», «Duo-Duo» та ін. Головними організаторами Фестивалю є Музей ім. К.Шимановського та Об’єднання поляків «Полонія» ім. К.Шимановського в Кропивницькому.

Вперше у фестивалі візьмуть участь піаністи Йоанна Доманьска й Анджей Татарський – видатні інтерпретатори музики Кароля Шимановського, які здійснили перший в світі запис фортепіанної версії балету «Гарнасі». Вони відвідають місце народження Кароля Шимановського – село Тимошівку Кам’янського р-ну Черкаської області, дадуть три концерти, візьмуть участь у круглому столі на тему «Музика Кароля Шимановського в сучасному світі». Йоанна Доманьська як Голова Музичного Товариства ім. Кароля Шимановського в Закопаному, презентуватиме діяльність Товариства.

Виставка «Кароль Шимановський – від Тимошівки до Лозанни» (автор – Ельжбета Ясіньська-Єндрош) ознайомить глядачів з образом найвидатнішого, після Шопена, польського композитора. Виставка об’їхала багато міст Польщі та Західної Європи. 24-та її презентація відбудеться на малій батьківщині композитора.

Концертна програма Дух Татр:

11 жовтня (середа), 18:00 – Кропивницький, Великий зал музичного училища, вул. Маланюка, 4

У програмі:

  • Bиконання балету Кароля Шимановського «Гарнасі» у перекладі Ґражини Бацевич для 2-х фортепіано, творів Фридерика Шопена та Ігнація Падеревського.
  • Круглий стіл на тему «Музика Кароля Шимановського в сучасному світі» за участі Йоанни Доманьскої: голови Музичного товариства ім. Кароля Шимановського в Закопанному, професора Музичної академії ім. Кароля Шимановського у Катовіцах та Анджея Татарського: професора Музичної академії ім. Ігнація Падеревського у Познані.


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!