"Нейгаузівські музичні зустрічі"

10.04.2018–15.04.2018
10.04.2018–15.04.2018
Кіровоградське музичне училище
Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 4

10-11 квітня 2017 року

"Нейгаузівські музичні зустрічі" проходять у Кропивницькому щорічно навесні і приурочені до дня народження Маестро.

10 квітня о 11.00 відбудеться відкриття виставки "Спогади, роздуми, листування". Генріх Нейгауз в друкованих виданнях (з фондів народного меморіального музею Г.Г. Нейгауза та музею музичної культури ім. К. Шимановського).

10 квітня о 17.00 відбудеться концерт лауреата міжнародних конкурсів Андрія Макаревича, м. Львів. В програмі концерту: Ф. Ліст, "Трансцедентні етюди"

11 квітня о 11.00 відбудеться майстер-класс асистента-стажиста Львівської національної музичної академії ім. Лисенка Андрія Макаревича на тему "Фортепіанні етюди (історія жанру, значення для вдосконалення виконавської майстерності та методи роботи" .

11 квітня о 12.30 відбудеться покладання квітів до меморіальних дошок Генріху Нейгаузу на будівлі музичної школи №1 та на будинку, де народився Г.Г. Нейгауз (вул. Шульгіних, 26).

Фестиваль-конкурс започаткований у 1988 році до столітнього ювілею великого піаніста і педагога, уродженця Єлисаветграда (нині Кропивницького) Генріха Густавовича Нейгауза. Відтоді "Нейгаузівські музичні зустрічі" проходять у Кропивницькому щорічно навесні і приурочені до дня народження Маестро.

Художня концепція фестивалю полягає у поєднанні концертної, методичної та конкурсної складової, інтеграції молодого покоління музикантів з визнаними майстрами.

11 квітня о 16.00 відбудеться концерт-відкриття ХVIII Всеукраїнського конкурсу молодих піаністів у рамках фестивалю "Нейгаузівські музичні зустрічі" за участю заслуженого артиста України Юрія Кота (м.Київ), заслуженого діяча мистецтв України Ірини Алексійчук (м.Київ), заслуженого артиста України Йосипа Єрминя (м.Львів).

На ХVІІІ Всеукраїнський конкурс молодих піаністів подали заявки
36 піаністів із 13 регіонів України (Кіровоградської, Чернігівської, Сумської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Хмельницької областей та м.Київ).

До складу журі на чолі із професором Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Юрієм Котом також увійшли: Йосип Єрминь – професор Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка, Ірина Алексійчук – доцент Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського та Людмила Мельникова – викладач-методист, голова циклової комісії фортепіано Кіровоградського музичного коледжу.

Конкурсні прослуховування відбуватимуться в концертній залі Кіровоградського музичного коледжу, де на вибір учасників представлені
2 концертних роялі відомих торгових марок C.Bechstein та Steinway & Sons.

15 квітня о 14.00 відбудеться нагородження та концерт лауреатів Всеукраїнського конкурсу молодих піаністів.

"Нейгаузівські музичні зустрічі" – це не просто вшанування пам’яті про Генріха Нейгауза – це зв'язок між минулим та майбутнім, факт збереження найкращих традицій виконавської культури та педагогічного досвіду, а для талановитої молоді – важливий крок на шляху до здійснення мрій.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!