Молитва вустами дітей

12.05.2018
12.05.2018

12 травня відбудеться хорове свято "Молитва вустами дітей -2018"

Проведення Свята хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей» відбудеться 12 травня об 11.00 на Соборній площі, у концертній залі, літньому майданчику Кіровоградського музичного коледжу та храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Захід відбудеться за ініціативи викладачів відділу хорового диригування Кіровоградського музичного коледжу, Кіровоградського відділення Національної музичної спілки при підтримці департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, хорової асоціації міста, області та народного депутата України Костянтина Яриніча.

Тематикою цьогорічного свята стане гасло: «Не сумуй, посміхнись і співай».

Мета свята - об’єднати дитячі хорові колективи, залучити дітей до спільної творчості та творення прекрасного у світі хорового мистецтва, виховувати підростаюче покоління в дусі патріотизму, любові до рідної мови, національних традицій, підтримки молодих композиторів нашого краю та розвитку хорового мистецтва на Кіровоградщині.

До участі у святі долучаться 14 хорових колективів музичних шкіл області та міста, а також Кіровоградського музичного коледжу.

Керівники колективів до програми виступів включили твори, що оспівують рідний край, Україну, дружбу, братерство та мир, природу, музику, а також українську народну пісню.

Обов’язковим для учасників стане виконання твору М.В.Лисенка «Дитячий гімн» (відомий як Молитва за Україну «Боже великий єдиний»). Особливістю цього твору є виконання оригінального рукопису партитури композитора, що надіслана Кіровоградському музичному коледжу Національним музеєм ім. М.В.Лисенка (м. Київ). Цей твір прозвучить на відкритті та закритті зведеним хором учасників.

Презентація твору М.Долгіх на вірші А.Царук «Музика лунає» стане візитівкою свята. Колективи-учасники зможуть долучитися до зведеного хору в супроводі камерного оркестру музичного коледжу.

Під час заходу на учасників чекають флешмоб «Моя Україна», парад хорів, виступ духового оркестру музичного коледжу, творчі локації: «Містечко майстрів», «Театральне містечко», «Партитура побажань», «Екомістечко», «Як стати музикантом», «Етномістечко», «Музикознавець», «Селфі-містечко», «Спортивне містечко», та подарунки для колективів-учасників свята.

Заходи і час їх початку дивиться на афіші.

Координатор проекту Алла Татарова.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!