Гамлет-машина

20.09.2018
20.09.2018
Академічний обласний театр ляльок
Кропивницький, вул. Преображенська, 3

20 вересня о 18.30 Чернігівський обласний театр ляльок ім. О.Довженка запрошує на виставу "Гамлет-машина (18+) в рамках Відкритого Фестивалю "Лялька-Забавлянка"

«Гамлет-машину» поставив Віталій Гольцов, головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка. Це першопрочитання на українській сцені п’єси знаного німецького драматурга Гайнера Мюллера, який був послідовником естетики театру легендарного Бертольда Брехта.

За словами В. Гольцова, вистава про руйнацію і розвінчання традиційного образу Гамлета. За Мюллером, «у цьому винні всі, ніхто не може бути безвинним у сучасному світі». Постановка була здійснена до 40-го сезону театру і завдяки підтримці «Гете-Інституту». Переклад із німецької здійснила Наталка Сняданко. На головну роль було запрошено актора Чернігівського молодіжного театру Олексія Биша (на фото).

Чернігівчани актуалізували п’єсу у жанрі трагіфарсу. Полум’я, брязкіт палиць по щитах і скандуюча маса (демонструється відеохроніка з Революції Гідності на обличчя героя вистави), а в перші ряди летять зі сцени шини, в яких було закаменовано ідеолога Революції - Гамлета… У цій постановці Гамлет-Биш стає то соціальним борцем, то романтиком революції, то злим блазнем, а то поп-ідолом… Вийшла стильна, постмодернова вистава для дорослих глядачів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!