Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування

13.09.2019
13.09.2019

Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата запрошує представників малого і середнього бізнесу у сфері громадського харчування на семінар «Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування», який відбудеться 13 вересня 2019 року.

Семінар організовує Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата за участю консалтингової компанії PROFI CLUB (м.Київ) при підтримці громадської організації «Ресторанна гільдія». У семінарі візьме участь представник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл.

Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата введення системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Впровадження цієї системи - тривалий, скрупульозний процес. І це не тільки папери з правилами, а й команда людей з індивідуальною психологією, яка має забезпечити її функціонування.

Запропонований захід присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР та сприятиме підвищенню рівня обізнаності про особливості її впровадження в Україні

Упровадження цієї системи в Україні регулюється Законами від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та від 18.05.17 р. №2042-VIII Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Цільова аудиторія:

власники, шеф-кухарі, директори, адміністратори, відповідальні фахівці закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, кав’ярень, мініпекарень, кондитерських та ін.)

Дата проведення:

13 вересня 2019 року з 10 до 18 год.,

реєстрація учасників з 9:45 год.

Місце проведення:

м. Кропивницький, Кіровоградська регіональна торгово-промислова плата (вул.Преображенська, 79-А), аудиторія 214.

Реєстрація:

Для участі у семінарі необхідно заповнити «Анкету учасника» за посиланнямhttps://docs.google.com/forms/d/1bNbi2xhr2o5amJ31fJNd_m2tf4qhL-waKKyRBORO5k0/edit, надіславши її у письмовому вигляді на електронну адресу координатора Проекту Воленшчак Надії Антонівни: fin@chamber.kr.ua, чи фото Анкети на VIBERконтактний тел. (050) 341-13-32.

Участь у семінарі платна - 980 грн. за одного учасника. У програму входять кава-паузи та обід.Оплату семінару можна здійснити, отримавши рахунок через координатора Проекту за тел. 050-341-13-32. Учасники семінару отримають Сертифікат та презентаційні матеріали в електронному вигляді.

Запрошені експерти та лектори:

  • Богдан Михайлов - сертифікований спеціаліст по HACCP, досвід впровадження і дотримання принципів HACCP більше 9 років, у ресторанному бізнесі більше 20 років ( в т.ч. у всесвітньо відомих мережах ресторанів і готелів - більше 7 років);
  • Марта Лушпак – аудитор системи управління якістю згідно вимог стандартів ISO 9001, 22000, практикуючий консультант з питань розробки та впровадження системи управління якістю. Директор Львівської філії ДП «УкрНДНЦ» (Національний орган стандартизації);
  • Представник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл. (за погодженням)

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ

Впровадження міжнародних правил харчової безпеки

в закладах громадського харчування.

09:45 - 10:00 – реєстрація учасників.

10:00 - 10:15 – вітальне слово організаторів, знайомство.

10:15 - 11:30 - 1-й блок - теоретичний

  • Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
  • Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
  • Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
  • Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу

11:30 - 11:45 - відповіді на питання учасників

11:45 - 12:00 - перерва

12:00 - 13:15 - 2-й блок - процедурний

  • Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
  • Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т. ч. особиста гігієна персоналу).
  • Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
  • Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
  • Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа "на винос" і харчування дітей.
  • Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів

13:15 - 13:30 - відповіді на питання учасників

13:30 - 14:00 - обід

14.00 - 14.45 - Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах громадського харчування (HACCP.) Відповідальність операторів ринку.

Процедура перевірок контролюючим органом, форма акту перевірки.

14:45 -15:45 - 3-й блок - законодавчий

  • Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах громадського харчування (HACCP)
  • Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
  • Гігієнічні вимоги і обов'язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
  • Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
  • Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов'язки аудиторів по HACCP

15:45 - 16:00 - відповіді на питання учасників

16:00 - 16:10 - перерва

16:10 - 17:30 - 4-й блок - практичний

  • Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль.
  • Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
  • Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
  • Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
  • Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки

17:30 - 17:45 - відповіді на питання учасників

17:45 - 18:00 - заключне слово організаторів та видача іменних Сертифікатів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!