NASA Space Apps Challenge 2019

18.10.2019–20.10.2019
18.10.2019–20.10.2019
Креативний простір KOWO
Кіровоград, провулок Василівський, 10

18 жовтня о 14.00 у креативному просторі KOWO стартує NASA Space Apps Challenge 2019 - найбільший міжнародний хакатон за рішенням завдань, пов'язаних з космосом, авіацією і нашою планетою.

Саме час об’єднуватися у команди і реєструвати коамнду за посиланням.

Цьогорічні теми:

Категорія: Океани Землі
Інтернет в океані
Інтернет не дуже доступний в багатьох місцях на планеті, наприклад, в океані. Рибалки, моряки та інші мають обмежений зв’язок зі світом. Супутниковий інтернет є широко доступним, але дуже дорогим для користувачів. Ваше завдання – спроектувати недорогий спосіб зв’язку людям, які знаходяться далеко в океані.

Вода, що підіймається
Рівень води зростає по всьому світу, а близько 40% людей живуть у прибережних зонах. Ваше завдання – розповісти про вплив рівню води в океані через візуалізацію, яка ілюструє зміни у вашому регіоні.

Під регіоном можна розуміти як Україну, так і Європу загалом.

Позбавитись сміття
Океанські сміттєві острови збираються через течії та мають катастрофічний вплив на екосистему навколо себе. Ваше завдання – створити рішення, яке допоможе очистити океан від сміття.

Там, де живуть гіганти
Ваше завдання – вивчити типи поверхні на планеті та створити нові види відображення даних про них, включаючи льодовики, айсберги, сушу, океан та внутрішні води.

Категорія: Наш Місяць
Струхни пил та спробуй ще раз
Досвід місій Apollo показав, що місячний пил не тільки дуже липучий, а ще й небезпечний для людей та космічних апаратів. Ваше завдання – розробити спосіб визначення, нанесення на мапу та полегшення наслідків впливу місячного пилу на астронавтів та механізми.

Раз, два, три, зразок бери
Уявіть, що ви працюєте над доставкою цінних зразків з Місяця на Землю для подальшого вивчення. Як швидко та ефективно оцінити зразки до відправки? Як відібрати матеріали, які мають справжню наукову цінність?

Мистецький бік Місяця
Чекаємо на деталі завдання.

Категорія: Планети поруч та далеко
Планетарна майстерня
Ваше завдання – створити гру, яка дозволить користувачам налаштовувати характеристики зірки та планет, які можуть існувати у зірковій системі. Вважайте на те, що гра повинна мати навчальну цінність для гравців.

Неземна штука!
Створіть додаток для керування безпілотною системою, такою як космічний дрон NASA, використовуючи гіросенсор у смартфоні або планшеті. Додаток може працювати з додатковими сенсорами для більшої точності керування польотами позапланетних дронів.

На пам’ять
Традиційна електроніка не дуже добре працює на Венері, та пам’ять є однією з найбільших проблем. Ваше завдання – розробити нові підходи виконання завдань, для яких зазвичай використовують гаджети, зважаючи на контекст вивчення космосу.

У пошуках втрачених даних
Допоможіть знайти спосіб покращення машинного навчання та прогнозуючих моделей шляхом виправлення недоліків в попередньо створених наборів даних. Для цього потрібно розробити методику поновлення або апроксимації даних, які не були отримані під час експерименту через втрату сигналу.

Категорія: До зірок
Бездротовий політ
Ваше завдання – взяти за основу дизайн або концепт існуючого літального апарату та переробити його в такий, що не має дротів, з'єднувачів та отворів. Ви можете додати функції, яких немає в оригінальній моделі. Орієнтуйтесь на майбутнє аерокосмічної галузі.

Космічний металобрухт – відеогра
Гайки, болти, ракетні ступені та уламки супутників обертаються навколо землі – це тільки частина з того, що ми називаємо “космічне сміття”. Ваше завдання – створити браузерну відеогру, у якій користувач зможе збирати орбітальне сміття. Проект має бути оснований на реальних даних від NASA.

Транснептунська магістраль
Свого часу Транссибірська магістраль зв’язала Азію із Заходом. Нова Транснептунська магістраль (ТНМ) стане шляхом у віддалені куточки Сонячної системи, які знаходяться за Нептуном. Ваше завдання – розробити маркетинговий план та матеріали для ТНМ.

Вгору та вдалину
Ваше завдання – створити віртуальне середовище або гру про телескоп Джеймса Вебба. Дозвольте користувачам слідувати за Веббом у його подорожі на орбіту у мільйони миль від Землі.

Категорія: Жити в нашому світі
1UP для NASA Earth
Ваше завдання – створити нову відеогру, яка використовує дані від NASA Earth та дозволяє гравцям взаємодіяти з ними по-новому. Ваша гра може бути інформаційною, освітньою, надихаючою або просто класною – вибір за вами.

Зеленими вулицями
Уявіть, що вас призначили регіональним інженером з озеленення. Ваше завдання – розробити “зелені” рішення для складних завдань з управління водними ресурсами та зниження ризиків. Зробіть інструмент, який допоможе оцінити характеристику міста або села на ваш вибір та інтегрувати зелену інфраструктуру. Ваш проект може допомагати боротьбі із повенем або посухою, впроваджувати сталі практики використання землі, підтримувати управління водними ресурсами та/або створювати нові економічні можливості.

Допомога від допитливих
Ваше завдання – розробити та створити інноваційну платформу, яка інтегруватиме супутникові дані та інформацію про вразливі популяції та екологічні загрози. Мисліть творче! Як знайти тих, кого ніхто не помічає?

Дивіться вгору!
NASA керує багатьма супутниковими місіями, які збирають дуже важливі дані для вченої спільноти на Землі. Ваше завдання – створити інструмент, який допоможе людям впізнавати супутники NASA, коли вони знаходяться прямо над ними.

Покажи мені дані
Відкриті дані NASA – це ціла купа зображень. Якщо прив’язати ці зображення до цифрової карти, це зробить дані більш інтерактивними та дозволить людям відкривати зв’язок між феноменами екосистеми. Ваше завдання – розробити додаток-карту для візуалізації даних за допомогою NASA Web WorldWind.

Вперед до сталого розвитку
Ваше завдання – створити інструмент, який допоможе використати супутникові дані для досягнення цілей сталого розвитку ООН. Використайте дані та інформацію від краудсорсингу, щоб створити практичні додатки для підтримки й реалізації еко-соціальних заходів щодо води, охорони здоров’я, забезпечення їжею та використання земельних ресурсів.

Де горить V2.0
Створіть додаток, який буде використовувати архівні та поточні дані NASA про лісові пожежі, щоб допомогти боротьбі з вогнем. Це завдання продовжує челендж минулого року.

Місія Земля-Повітря
Ваше завдання – інтегрувати дані NASA, наземні дані та інформацію від цивільних вчених, щоб створити інструмент для моніторингу якості повітря в обрані час та місце. Розробіть алгоритми збору інформації та попрацюйте над її відображенням.

То квітне, то не квітне
Розгадайте таємницю квітучих водорослей! Які фактори спричиняють цвітіння, як передбачити це явище та запобігти шкоді, яку воно завдає морському та людському життям?

Ідеї для боротьби з потеплінням
Вивчіть існуючі проекти та системи на Землі та в космосі, щоб адаптувати їх для стабілізації або покращення погоди, або навіть впоратись із глобальним потеплінням. Ваш проект може бути технологією, соціальною ініціативою або блискучою ідеєю – не обмежуйте свою уяву!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!