Презентація Креативного майданчика «3D-Lab»

18.10.2019
18.10.2019

18 жовтня з 12.00 до 16.00в Інтернет-центрі, в рамках реалізації ініціативи Meet and Code, відбудеться презентація Креативного майданчика «3D-Lab». У програмі заходу: лекція-бесіда з основ 3D-моделювання та можливостей 3D-ручки; заняття зі створення 3D-об’єктів (українська абетка для дітей з порушенням зору); демонстрація можливостей робототехніки та 3D-друку; унікальна можливість познайомитись з апаратними можливостями роботів Micro:bit та випробувати свої знання в їхньому програмуванні.

Основною метою діяльності Креативного майданчика «3D-Lab» є вивчення основ 3D-моделювання 3D-ручками, що сприяє розвитку просторового й логічного мислення, уяви, фантазії, здатності проявляти творчу ініціативу, вирішувати творчі завдання. 3D-ручка, як інструмент, допомагає засвоїти початкові технічні знання, елементарні уявлення про світ техніки, тісніше познайомитись з графічною грамотністю, технічним моделювання і конструюванням об’єктів. На нашому майданчику можна буде створювати різноманітні об’єкти - від плоских форм до проектування 3D-об'єктів вільних форм, які будуть передані до Спеціалізованого Майданчика ІнтерСвіт для людей з вадами зору та незрячих, який регулярно відвідує понад 60 осіб, близько 20 з них - діти з порушенням зору.

Вже вдруге обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.І.Чижевського бере участь у Європейському тижні коду, який проходить в рамках ініціативи Meet and Code, що реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe. SAP забезпечує ініціативу Meet and Code через фінансову підтримку та інші ресурси для неприбуткових організацій. В цьому році тиждень кодування ЄС проходить в різних країнах з 5 по 20 жовтня. Географія цієї ініціативи досить широка: Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Казахстан, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словенія, Словаччина, Іспанія, Швейцарія, Великобританія та Україна. Всі заходи спрямовані на популяризацію кодування та цифрових технологій в таких форматах: майстер-класи, хакатони, семінари з програмування, лекції, кінопокази, конкурси, ночі кодування, курси робототехніки тощо.

Запрошуємо приєднатись до нашого ІТ-свята!

Вхід – вільний.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!