Тріумф Людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ

02.09.2020
02.09.2020
Обласний краєзнавчий музей
Кропивницький, вул. Дворцова, 40,

2 вересня 2020 року у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття інформаційно-просвітницької виставки «Тріумф Людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ», підготовленої Українським інститутом національної пам'яті спільно з Центром досліджень визвольного руху та Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Виставка містить матеріали з фондів Галузевого державного архіву СБУ та розповідає про систему ГУЛАГу, який нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних «будівників комунізму». Але українці, кинуті в табори, зберігали гідність, гуртувалися в мережі спротиву та врешті-решт спричинилися до повстань, які цю систему розвалили. Окремі розділи виставки розповідають про національний спротив кримських татар, про дисидентів - шістдесятників, про в’язнів совісті, яких переслідували за релігійною ознакою.
Відкриття о 11.00
У зв’язку з застереженнями, пов’язаними з карантином, на презентацію запрощено обмежену кількість учасників. Всім зацікавленим пропонуємо оглянути виставку «Тріумф Людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ» до 14 вересня 2020 р., за попередньою домовленістю, групами до 10 осіб.
Адреса: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 40.
Телефони: (0522) 271841, 241962.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!