​Що побудували в Єлисаветграді Ілля Шилін та Костянтин Шостовський?

27.04.2021
27.04.2021

Якщо запитаємо у пересічного жителя Кропивницького, яких він знає місцевих зодчих, у відповідь почуємо: Яків Паученко, Олександр Лишневський та Андрій Достоєвський. Але ж в Єлисаветграді працювали й інші талановиті зодчі!

Про двох з них – Іллю Шиліна та Костянтина Шостовського – розкажуть відомі дослідники історії міста Володимир Поліщук, Сергій Невесьолов та Валентина Сємічова.

Краєзнавча розвідка «Проєктував у часи Андрія Достоєвського» містить проєкти будівель, які належать архітекторові Іллі Акимовичу Шиліну, що працював в Єлисаветграді у середині ХІХ століття. Використані у виданні проєкти зберігаються у фондах Державного архіву Кіровоградської області та Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

У виданні «Розбудовував Єлисаветград 32 роки» мова йде про Костянтина Єрастовича Шостовського, який вісім років працював міським архітектором Єлисаветграда, 10 років був міським техніком та ще 14-ть перебував на посаді інженера Єлисаветградського повітового земства.

Зустріч з дослідниками відбудеться 27 квітня о 12.00 у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського. Запрошуємо усіх, хто закоханий в архітектуру міста!

Поспішайте! Через карантин кількість учасників обмежена. Реєстрація обов’язкова: е-пошта відділу kraev@library.kr.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!