Прес-конференція громадської організації «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля»

26.09.2022
26.09.2022

У понеділок, 26 вересня у Громадському офісі Кіровоградської ОВА відбудеться прес-конференція громадської організації «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля», на яку запрошуються представники та представниці локальних та регіональних ЗМІ.

На прес-конференції відбудеться зустріч із командою та керівництвом ГО «СКЦ «Задзеркалля», а також знайомство з проектами та програмами які реалізує організація у Кіровоградської області.

У зв’язку із релокацією та згідно статутних завдань ГО «СКЦ «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячім фондом ОНН (ЮНІСЕФ) реалізує програму «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT».

Громадська організація «СКЦ «Задзеркалля», переїхавши у Кропивницький, продовжує застосування механізму залучення підлітків і молоді до розвитку місцевих громад Кіровоградської області через UPSHIFT, підтримку молодіжної роботи та волонтерства.

Завданнями проекту є: активізація участі підлітків у житті громад Кіровоградської області; розширення можливостей та надання базових навичок з реалізації молодіжних проектів, спрямованих на вирішення широкого спектра проблем як місцевого населення, так і осіб ВПО; розвиток професійної спільноти молодіжних працівників в громадах, створення сприятливих умов для реалізації проектів з підтримки громадянської активності підлітків і молоді.

Цільовою аудиторією проекту є підлітки і молодь віком від 14 до 19 років із залученням до проектних груп молодих людей віком до 25 років у якості менторів та проектних менеджерів, діти, які відновлюють навчання та потребують психосоціальної підтримки. Проект буде реалізований на території Кіровоградської області протягом 2022-2023 років і залучить 100 ініціативних груп дітей та молоді для реалізації проектів у громадах. Очікується, що бенефіціарами корисних змін внаслідок реалізації проектів UPSHIFT та проектів підтримки молодіжної активності та волонтерства стануть близько 100,000 осіб впродовж 9-ти місяців.

В рамках програми будуть створені 4 молодіжних центра в області та Кропивницькому, проведені кваліфікаційні тренінги «Молодіжний працівник» та 30 онлайн заходів з навчання 500 фахівців гуманітарної сфери технологіям з надання послуг психосоціальної підтримки, будуть запроваджені волонтерські програми у 10 підтриманих молодіжних та гуманітарних центрах Кіровоградської області.

Спікери та спікерки зустрічі:

Олександр Кашлаков – керівник ГО «СКЦ «Задзеркалля», керевник програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT».

Василь Нестеренко – керівник департаменту з комунікацій ГО «СКЦ «Задзеркалля»

Наталія Мієдінова – керівниця компоненту «Молода Енергія Громад»

Ганна Суркова – керівниця компоненту «Психосоціальна підтримка»

Вікторія Талашкевич – керівниця компоненту «Волонтер +»


Довідкова інформація:

ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов’язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися.

ГО «СКЦ «Задзеркалля» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2002 року спрямована на підвищення рівня спроможності та розвитку молоді України шляхом інтегрування культурних і освітніх програм, проектів та заходів.

UPSHIFT – це глобальна програма ЮНІСЕФ, що реалізується у понад 40 країнах світу та поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Вона надає молоді навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває життєстійкість молодих людей, а їхні громади отримують переваги від рішень, що пропонує молодь.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!